LA UNIÓ sol·licita la convocatòria urgent de la Junta de Seguretat autonòmica

El millor preu de la taronja durant esta campanya augmenta els robatoris en el camp

LA UNIÓ de Llauradors detecta un augment dels robatoris de cítrics en el camp durant els últims dies a causa principalment de les millors cotitzacions que la fruita té durant aquesta campanya i assenyala que la majoria són efectuats per màfies organitzades.

LA UNIÓ sol•licitarà la convocatòria urgent de la Junta de Seguretat Autonòmica, dependent de la Delegació de Govern, davant la proliferació d’aquests robatoris i el seu “modus operandi”. Els últims robatoris ocorreguts per exemple en el Camp del Túria revelen que els lladres són professionals tant pel volum sostret com per la manera de fer-ho i el transport emprat. En un dels robatoris ocorregut a Bétera es van portar 8.000 quilos de taronges Lane Late i aquesta quantitat, segons expliquen des de La

Unió, només pot ser furtada per diverses persones alhora.

Els lladres a més en lloc d’arrancar les taronges a “estirada”, ho han fet amb tisores, en un clar indici que la destinació de la fruita pot ser un magatzem il•legal o mercats ambulants. Altre dels mètodes que revelen que pot ser objecte de màfies és el transport utilitzat, doncs no pot tractar-se d’un cotxe o furgoneta, sinó d’un vehicle de major grandària com un camió.

Per a La Unió és absolutament necessari que les Administracions Públiques reforcen més la vigilància en el camp i que els municipis amb els seus Policies Locals s’impliquen també inspeccionant els mercats ambulants, fruiteries i mercats per a comprovar la procedència del fruit i la seua traçabilitat i procedència, sol•licitant el document DATA i comprovant que no estiga falsificat.

Aquesta Organització Professional Agrària insisteix en la necessitat de coordinar totes les policies i forces de seguretat. També recorda que els efectius de la policia local en els diferents municipis posseeixen competències en l’àmbit rural des de l’entrada en vigor el passat 4 de gener de la Llei de la Generalitat de Coordinació de les Policies Locals de la Comunitat Valenciana. LA UNIÓ reitera que és fonamental controlar i vigilar els magatzems pirates o fantasmes que es dediquen a comercialitzar fruita furtada dels camps, així com els mercats ambulants o fins i tot algunes fruiteries sospitoses de comercialitzar fruita sostreta.

Deixa el teu comentari