L’Agència Energètica de la Ribera inicia una campanya de recollida d’oli residual domèstic als col•legis de la Ribera.

El CEIP Nou d’Octubre de Senyera ha sigut el centre escollit per al llançament de la campanya.

foto familia primariaEl divendres 15 de maig el CEIP Nou d’Octubre va acollir l’inici de la campanya de recollida d’oli residual domèstic que l’Agència Energètica de la Ribera (AER) vol posar en marxa en els centres educatius de la comarca de la Ribera.

Més de 100 xiquets i xiquetes de 3 fins a 12 anys han atés a una presentació on se’ls ha explicat perquè és important reciclar l’oli de cuina usat i com cal fer-ho. Després han vist on poden trobar el contenidor taronja que s’ha instal·lat al seu col·legi. També se’ls ha repartit un recipient per a què puguen recollir l’oli a casa i, després d’abocar-lo en una botella de plàstic, dipositar-lo en el contenidor.

Esta campanya consistirà en involucrar tota la comunitat educativa en el reciclatge de l’oli vegetal domèstic a través de la col·locació d’un contenidor per facilitar l’arreplegada del residu. A més, es portaran a terme activitats de sensibilització i informació orientades a educar i implicar els alumnes i les seues famílies al projecte.

foto familia infantilEs desenvoluparà  durant els cursos 2014-2015 i 2015-2016 a 4 centres: CEIP Heretats (l’Alcúdia), CEIP 9 d’octubre (Senyera) i IES Eduardo Primo (Carlet) i CEIP el Pontet (Almussafes). Amb l’experiència guanyada en estos centres, es pretén en un futur ampliar el projecte a la resta de centres educatius de la comarca.

S’emmarca dins del servei LA RIBERA EN BIODIÈSEL que presta l’AER des de 2009 als municipi de la comarca de la Ribera adherits. Durant els anys que porta en funcionament el servei, s’ha triplicat la quantitat d’oli recollit, passant de 5.023 litres al 2009 a 27.088 litres al 2014. Ara mateix hi ha instal·lats 102 contenidors i s’espera arribar fins a 135 durant aquest any.

El servei LA RIBERA EN BIODIÈSEL, té per objectiu aprofitar un residu com és l’oli vegetal de cuina per produir un combustible renovable i ecològic com és el biodièsel, evitant al mateix temps la contaminació de rius i barrancs i reduint la despesa de depuració de les aigües residuals urbanes.

Peu

Ribera Televisió

RiberaTV naix l'any 1986 amb la idea de crear una televisió lliure i plural. En 2005 obté la llicència per la GV per a emetre en el marc legal de la TDT.

Deixa el teu comentari