L’Ajuntament d’Algemesí s’afegirà a la xarxa de ciutats d’acolliment temporal de les persones afectades per la guerra de Siria

Fugint de la guerra, 4 milions de siris s’han refugiat en països veïns, els quals han arribat a una situació de col•lapse en relació a la seva capacitat d’acollida. El flux d’arribada de persones que han de partir de la seua casa per poder sobreviure no deixa d’augmentar. Aquesta setmana passada, en concret el dimecres 26 d’agost la policia d’Hongria va interceptar 3.241 persones, entre ells 700 menors, després de travessar la frontera de manera il•legal des de Sèrbia. Majoritàriament provenen de països en conflicte, com Síria, l’Afganistan i el Pakistan, i aspiren a sol•licitar asil en algun país de la Unió Europea.

image001Cal recordar que prop de 600.000 persones van demanar asil polític a Europa l’any 2014, de les quals la Comissió Europea va plantejar a l’estat espanyol l’acollida de 4.288. Davant d’aquesta demanda de la Unió Europea el govern de Mariano Rajoy només va oferir una quota de recol•locació de 1.300. La manca de sensibilitat i d’interès de l’Estat espanyol per donar resposta a aquesta situació d’emergència humanitària i en la línea de la iniciativa presentada entre altres per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, o també per Joan Ribo, alcalde de València, i com a mostra de la solidaritat de la nostra ciutat i de la ostra ciutadania, al mateix temps que demanem a la resta de municipis de la nostra comarca de la Ribera coordinar una iniciativa conjunta que intente almenys pal•liar aquesta greu situació que afecta a tantes persones, especialment dones, xiquets i majors.

Per als responsables polítics de l’Ajuntament d’Algemesi cal fer sentir a tots els indrets aquesta consciència i sensibilitat que s’està fent sentir cada vegada amb més força al mateix temps que demanen que les institucions democràtiques europees haurien d’agafar el testimoni d’aquestes manifestacions de suport, i deixar enrere les polítiques per crear una Europa-Fortalesa, i donar un gir a les polítiques d’asil i de cooperació amb els països empobrits del Mediterrani. En els moments actuals algunes persones de la nostra localitat ja han contactat per posar a disposició del nostre ajuntament la seua vivenda.

Independentment de les mesures d’urgència cal demanar amb insistència que s’ature la guerra ja que és ella la causa de l’exili dels sirians. Cap ciudatà d’aquest països, ni de cap altre vol fugir de sa casa i s’ho fan és únicament per sobreviure d’una mort segura. Per tant, cal demanar al govern de l’estat espanyol i al europeu que se posicionen inequívocament per el fi immediat de la guerra que assola a Síria. Al mateix temps, demanem que els països que directa o indirectament estan potenciant i/o subvencionat aquesta barbàrie, especialment EE.UU. i els països del Golf Pèrsic deixen de fer-ho, aturen la venda de material bèl•lic i ajuden al poble Sirià a reconstruir un país on la convivència i la tolerància permeten el normal desenvolupament de les persones..

Al plenari de setembre posarem damunt de la taula una moció al respecte, en la que a més de la nostra manifestació solidaria demanarem al govern de l’estat espanyol un compromís ferm amb les persones refugiades, rectificant la postura presa a la darrera reunió de ministres de justícia i interior de la Unió Europea i l’anunci de la seva predisposició a acollir les persones refugiades que proposava la Comissió Europea. Al mateix temps el nostre ajuntament es posa a disposició del govern autonòmic i del govern de l’estat espanyol per l’acolliment temporal, segons les capacitats del municipi.

Deixa el teu comentari