L’ajuntament de Carlet posa en marxa un PLA D’IGUALTAT sis anys després de la seua aprovació plenària.

L’Ajuntament de Carlet, després de més d’una dècada de reivindicació laboral i política de polítiques d’igualtat, i nombroses propostes aprovades en este sentit, el consistori carletí, amb la nova Regidoria d’Igualtat en cap, Maria Josep Hernandorena, ha emprés la posada en marxa del PLA D’IGUALTAT per als treballadors i treballadores municipals.

regidores_carletEl Pla per a la Igualtat de dones i homes a l’Ajuntament de Carlet, establix les bases de la incorporació del principi d’igualtat i l’enfocament de gènere en el funcionament i en l’activitat del consistori. Les primeres passes per a elaborar este pla ha estat la creació de la Comissió d’Igualtat, entitat encarregada de la negociació amb els agents socials per a la seua redacció i posterior conscienciació i promoció de la igualtat d’oportunitats a l’Ajuntament així com el seguiment del desenvolupament de les mesures de l’acord d’igualtat.

Un acord que ha d’establir una nova cultura en l’organització així com condicions del treball que afavorisquen la igualtat i que a més possibilite la conciliació entre la vida laboral i les responsabilitats familiars, en un plànol d’igualtat.

La Regidora de l’àrea de la Dona i Igualtat, Maria Josep Hernandorena ha manifestat que «des de la meua regidora considerem prioritari encetar d’una vegada per totes este procés i que el Pla d’Igualtat siga una realitat, comence a funcionar i que de ben segur repercutirà en la vida de la societat carletina».

A més de la constitució d’esta comissió, l’Associació Professional d’Agents d’Igualtat d’Oportunitats de la Comunitat Valenciana (IOCAVA) ha iniciat el treball previ per a dissenyar el pla, que haurà d’estar enllestit a principi del pròxim any. A hores d’ara s’està elaborant un diagnòstic quantitatiu del personal de l’ajuntament a més d’un diagnostic qualitatiu per tal de percebre situacions discriminatòries i sexistes al consistori. A partir d’esta anàlisi, es planificarà en la redacció una sèrie d’activitats tendents a aconseguir la implantació i conciènciació de mesures que afavorisquen la igualtat, així com protocols en prevenció i detecció de casos d’assetjament sexual.

Amb la posada en marxa del PLA D’IGUALTAT, l’Ajuntament de Carlet complix una declaració d’intencions presa en l’any 2003, aprovada literalment ara fa sis anys en sessió plenària i reiterada novament per una moció precisament presentada per l’antic equip de govern que fins ara no havia iniciat el procés. Ja en el 2010, el plenari a través d’una moció conjunta de tots els grups polítics s’assumia la necessitat de fer plans d’igualtat al municipi. No obstant això, era el mateix partit governant, el partit popular, el que proposava i aprovava un altra moció al 2013 en un sentit semblant i on expressament es deia « es posaran en marxa els plans d’igualtat, garantint la igualtat real i efectiva entre els empleats i les empleades públiques i la resta dels treballadors». Ara per fi, després de tres anys es donen les primeres fases per a este pla d’igualtat que ja comença a caminar amb l’elaboració dels primers treballs.

A hores d’ara, ja s’ha fet una primera enquesta anònima als funcionaris i treballadors municipals per tal que valoren la seua situació des de la perspectiva de gènere i el següent pas serà formar als representants de la comissió d’igualtat.

«Un Pla d’Igualtat va més enllà de contar el número de dones i homes en plantilla, és avançar en estratègies per aconseguir la integració total de la igualtat, conscienciant a totes les dones i homes que treballem en este Ajuntament. La igualtat és un compromís polític d’esta legislatura que es materialitza amb la realitat d’este Pla, més enllà de les manifestacions en mocions que han hagut fins ara, que havien quedat en paraules i papers en calaixos. Cal complir amb el que es va aprovar a este ajuntament», assenyala l’Alcaldessa de Carlet Maria Josep Ortega.

Deixa el teu comentari