L’Ajuntament de l’Alcúdia aplica un any més ajudes al transport per a l’estudiantat universitari i per a l’adquisició d’ordinadors

En concepte de transport podran rebre entre 90 i 180 euros, en funció de la renda.

22774506682_6895239879_bCom en anys anteriors, l’Ajuntament lliurarà ajudes per a cobrir les despeses de transport a l’estudiantat universitari i de cicles formatius. A més, els i les estudiants de primer any tindran la la possibilitat de rebre una ajuda per a adquirir l’ordinador que desitgen.

Les ajudes al transport són la concreció d’una iniciativa pionera en la comarca que enguany arriba a la 12a edició. Es tracta d’una línia d’ajudes adreçada a cobrir les despeses que han d’assumir les famílies de l’alumnat que cursen estudis en altres ciutats.

La convocatòria del 2016 ofereix una ajuda per al transport, de 90€, que inclou a tot l’alumnat resident a l’Alcúdia que estudien a qualsevol universitat, els i les estudiants de cicles formatius de grau superior i qui estudie cicles de grau mitjà que no siguen impartits en l’Alcúdia. En els tres casos, han d’estar cursant el primer curs d’aquests estudis.

En 2015 l’Ajuntament va establir un increment en l’ajuda, en funció de la renda de la unitat familiar. Aquesta iniciativa va finalitzar amb excel·lents resultats, havent repartit un total de 5.250€ entre un total de 79 estudiants (en el cas del suplement de 30€, es van acceptar 16 sol·licituds; l’increment de 60€ es va facilitar a 33 estudiants i el de 90€ es va entregar a un total de 30 estudiants). Per aquest motiu, es manté, tant l’ajuda directa de 90€, a totes les persones sol·licitants que complisquen els requisits establerts a les bases, com l’increment, en mòduls de 30, 60 i fins 90€ més, en funció de la renda i d’acord amb els criteris que s’especifiquen a les bases publicades a la web del consistori, www.lalcudia.com.

D’altra banda, s’ha convocat simultàniament l’ajuda per a facilitar l’adquisició d’un ordinador, per tal que els i les estudiants puguen tindre les mateixes oportunitats d’accedir a les noves tecnologies. Esta ajuda està destinada a l’estudiantat que estiga cursant el primer any d’universitat, de cicles formatius de grau superior o de cicles de grau mitjà que no siguen impartits en l’Alcúdia. En aquest cas es dóna la possibilitat d’optar a una ajuda de 100€ per a adquirir un ordinador de les característiques específiques que desitgen els i les estudiants.

La Regidora d’Educació, Pilar Huertas, ha destacat que “l’educació és el més important per a la joventut i que per això l’Ajuntament tracta de fer accessible per a tota la ciutadania de l’Alcúdia, els estudis superiors que no poden realitzar al nostre poble. Amb aquesta ajuda es fan menys costoses les despeses del desplaçament i permet que qualsevol estudiant puga tindre accés a un ordinador”.

Tal i com destaca Andreu Salom, alcalde de l’Alcúdia, “les dues propostes s’emmarquen dins la línia d’establir com a prioritàries les polítiques relacionades amb l’educació”. Així, l’Ajuntament de l’Alcúdia, d’ací a poc, lliurarà un ordinador o una tauleta a tots els xiquets i xiquetes de 5é de primària a més de continuar amb el programa de teatre i espectacles per a tot l’alumnat d’infantil i primària.

Deixa el teu comentari