L’Ajuntament de l’Alcúdia dona suport a la vaga del 8 de març

La moció aprovada reclama una llei d’equiparació efectiva salarial entre homes i dones.

L’Ajuntament de l’Alcúdia va aprovar en el darrer plenari una moció de Compromís per l’Alcúdia, amb el vot favorable del PSPV i l’abstenció del PP. La moció diu que aquest 8 de març es presenta com una data especial donat el despertar feminista que sembla haver colpejat la nostra societat. El darrer any moltes persones i els mitjans de comunicació han començat a fer difusió de la lluita feminista, que sempre ha estat present però semblava invisible.

Així, aprofitant l’augment progressiu de les mobilitzacions pels drets de les dones, aquest 2018, el moviment feminista, amb el suport d’organitzacions i col·lectius polítics, socials i sindicals, han convocat una vaga general de les dones que pretén denunciar les desigualtats, les discriminacions i les violències que sofreixen més de la meitat de la població mundial, les dones, però també reivindicar de nou un model social, just, democràtic i igualitari.

I és que en els darrers temps, la crisi econòmica ens han portat cap a una situació de desigualtat cada volta major, a una feminització de la precarietat i a una pèrdua de drets de ciutadania, fins i tot de drets ja consolidats. Les retallades econòmiques han suposat un atac directe contra el procés d’igualtat entre dones i homes, ja que la precarietat laboral, la cura de les persones dependents, etc. són qüestions que assumeixen habitualment les dones quan les institucions públiques no les cobreixen o resolen en la seua totalitat.

La bretxa salarial de l’Estat Espanyol es situa en un 23,25%, això vol dir, una mitjana de 6000€ anuals menys per una treballadora que desenvolupa una feina d’igual valor que un home. Davant aquesta situació, cal recordar que les competències en matèria laboral ara per ara són estatals, i és per aquest motiu pel que considerem més que necessari una llei, com la que acaba d’entrar en vigor en Islàndia, per tal de pal·liar aquesta injustícia social i econòmica que afecta a totes les dones treballadores.

La moció, a més de donar suport a la Vaga General de les Dones, demana al govern espanyol que inicie els tràmits per aprovar una llei d’equiparació efectiva salarial entre homes i dones.

Igualment insta al govern estatal a equiparar els permisos de paternitat i maternitat i, a més, fer que siguen intransferibles i cent per cent remunerats, amb el calendari d’implementació respectiu.

Deixa el teu comentari