L’Ajuntament de l’Alcúdia contra les agressions feixistes del 9 d’octubre

El plenari de l’Ajuntament de l’Alcúdia va aprovar per unanimitat una moció de Compromís per l’Alcúdia en la que es manifesta la ferma condemna als actes de violència feixista, tant verbal com física, que es van succeir durant la processó cívica i la manifestació amb motiu del nou d’octubre, dia festiu al País Valencià que commemora l’entrada a la ciutat del Rei Jaume I.

En la moció, es demana al Delegat del Govern, Juan Carlos Moragues, que no tornen a ocórrer casos com els del passat 9 d’octubre, perquè en un futur es garantisca la seguretat en les manifestacions legalment convocades.

La moció explica que el passat 9 d’octubre en la tradicional manifestació organitzada per la “Comissió 9 d’octubre” amb motiu del Dia del País Valencià, aquest any en favor de la nostra llengua, sota el lema “Sí al valencià”, es produïren gravíssims incidents consistents en agressions, insults i assetjament als participants en la manifestació, entre els quals es trobaven veïns i veïnes de l’Alcúdia, per la falta de previsió de Delegació de Govern.

Els valencians i valencianes condemnem els actes de violència feixista que han tingut lloc als carrers de València i que han aconseguit interrompre el normal exercici d’expressió de les valencianes i els valencians que han volgut sumar-se a la marxa dins del marc de la reivindicació democràtica en un entorn de respecte i convivència. Un país democràtic no pot permetre que l’extrema dreta segreste drets fonamentals i agredisca a persones amb total impunitat.

La moció considera que el Delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, no ha garantit, de manera suficient, la seguretat i el dret de manifestació de les persones que han acudit a la marxa convocada per la Comissió 9 d’Octubre amb motiu del Dia del País Valencià, sota el lema ‘Sí al valencià’ en favor de la llengua.

Desafortunadament, aquestes accions no són qüestions aïllades al nostre País, ja que en els últims anys s’han realitzat nombroses agressions, físiques o verbals d’aquest tipus, com la que, va patir la vicepresidenta Mónica Oltra i la seua família, que va ser assetjada a la porta de sa casa per elements feixistes, que anaven disfressats amb màscares d’una pel·lícula de terror, amb la intenció clara d’intimidar-la. Igualment, durant la processó cívica del matí es produïren gravíssims insults i intents d’agressió a les autoritats que participaven en la mateixa, posant de manifest un greu problema de convivència per part d’elements exaltats d’ideologia ultra.

La moció aprovada demana que s’impulsen mesures, projectes i actuacions que tinguen com a objectiu aturar i previndre qualsevol fet relacionat amb el feixisme, l’extremisme radical en totes les seues expressions i la xenofòbia.

Finalment s’insta a les institucions autonòmiques i estatals a dur endavant mesures per tal d’arraconar i eliminar als grups feixistes, violents i que propaguen la destrucció del nostre sistema democràtic de convivència.

Deixa el teu comentari