L’Ajuntament de Sueca intervé en el Bernat i Baldoví per millorar l’accessibilitat del centre municipal

Les actuacions projectades, amb un cost de 92.490 euros i un termini d’execució de dos mesos i mig, tenen com a objecte principal millorar l’accessibilitat de la instal·lació cultural

Sueca, 28/06/2017.L’Ajuntament de Sueca ha iniciat, en les darreres setmanes, una actuació en les instal·lacions del Centre Municipal Bernat i Baldoví per millorar les condicions d’accessibilitat del centre cultural pel seu accés principal des del carrer Sant Josep, així com reformar els serveis wc de la planta baixa per convertir-los en un espai adaptat i millorar les seues instal·lacions.

Respecte a les millores projectades, es procedirà també a ampliar l’espai destinat a les taquilles i a la creació de dos vestíbuls acústics en els accessos al pati de butaques.

Pel que fa a les obres principals, per resoldre l’accessibilitat a través de l’accés principal, on actualment existeix un desnivell d’aproximadament 58 centímetres entre el paviment exterior de la vorera i el del centre, salvat mitjançant escales, es procedirà ara a la implantació d’una rampa d’accés. Per a la implantació d’esta serà necessari reformar tota la zona central de l’accés, pel que es vorà afectada tota la fusteria existent, la qual serà tota ella de nova implantació. A més, la rampa ocuparà en planta un espai que abans era vorera, pel que prèviament es tindrà que modificar l’ample d’esta en tot el front coincident amb la façana principal del centre, al carrer Sant Josep.

El regidor d’Urbanisme, Julio Serra, ha explicat que de manera periòdica, el consistori celebra reunions amb la Comissió d’Accessibilitat i Inserció Social (CAIS), que va ser constituïda a l’abril de 2008, per treballar i desenvolupar les diferents línies de treball, tot atenent les seues propostes i suggerències. Serra ha apuntat que l’edifici en qüestió tenia mancances importants en este sentit, mancances que s’havien plantejat en les trobades amb la comissió, i és per això que recentment s’ha actuat per corregir-ho en este i en diferents edificis de pública concurrència com ara la Piscina Municipal “Vicent Vera”.

El regidor de Cultura, Vicent Baldoví, ha explicat que el projecte es completarà, en una segona fase, en què hi ha previst actuar en l’amfiteatre de la primera planta, desdoblant-lo en dos, per augmentar d’una banda l’aforament del centre aprofitant la part davantera d’este espai que té millor visibilitat i alhora crear també, en l’espai restant, una sala polivalent amb un aforament aproximat amb cabuda per a vora 200 persones.

 Antecedents

La construcció del Centre Municipal Bernat i Baldoví data del 1959 i des dels seus inicis complia amb la funció de sala cinematogràfica. L’edifici va ser reformat parcialment en l’any 1988 per a la seua adequació com a sala per a representacions escèniques mantenint al mateix temps el seu ús com a sala de projeccions. En esta reforma es va introduir l’escenari i es va modificar el pati de butaques per adequar la corba del sòl a les exigències de la visibilitat escènica. També en esta fase es va construir una nova cabina de projeccions i de control de luminotècnica i de so.

En el 1989, com a edifici annex al centre pròpiament dit, es va portar a terme la reconstrucció d’un immoble confrontant, que alberga un magatzem de material, camerinos i xicotetes sales d’assajos, serveis i despatxos.

I amb posterioritat, al llarg dels anys, s’han realitzat diferents millores tant en l’escenari, implantant un sostre tècnic, com en la millora de la visibilitat del pati de butaques creant una xicoteta graderia en la part posterior, en les últimes files.

Deixa el teu comentari