L’Ajuntament de Sueca se suma al Proyecto Libera

El consistori participarà en un programa de voluntariat ecològic contra l’abandonament de residus en el seu terme municipal

Sueca, 13/06/2017.Sueca és una ciutat rica també pel seu entorn natural, immersa en el Parc Natural de l’Albufera, la localitat està emmarcada pel Mar Mediterrani i el Riu Xúquer. En este sentit, des del consistori no dubten en sumar-se a totes les propostes que naixen per la sensibilització i la defensa del seu medi. D’entre les últimes iniciatives, l’Ajuntament de Sueca s’ha adherit a la convocatòria de l’ONG Seo/Birdlife i l’organització Ecoembes, per al pròxim dissabte 17 de juny, una activitat per cridar a l’acció ciutadana i lluitar contra l’abandonament de residus en els nostres entorns naturals.

La regidora de Medi Ambient, Isabel Jiménez, ha confirmat la col·laboració del consistori en la iniciativa. Segons ha apuntat, els serveis de neteja de l’Ajuntament de Sueca participaran activament en esta acció i se n’encarregaran de la retirada de tots els residus que es puguen recollir al llarg de la jornada, a més el consistori col·labora també amb la difusió de la iniciativa. “Tenim espais d’especial interés per a la biodiversitat i cal treballar des dels tres fronts, la conscienciació, la prevenció i l’acció per tal de reduir l’afecció dels residus als nostres paratges, insistint en l’educació ambiental i fomentant la participació activa de la societat” ha assenyalat la titular de l’àrea.

Seo/Birdlife, junt amb Ecoembes, organització que treballa en el reciclatge i en la consciència ecològica, pretenen sumar esforços per lluitar per una natura sense residus, mitjançant el Proyecto Libera, la primera gran recollida col·laborativa de fem en Espanya.

El projecte Libera es presenta com una crida a l’acció per a alliberar molta més vida a favor de la biodiversitat, plantejant un abordatge integral d’este problema mitjançant tres eixos d’acció: El coneixement, la prevenció i la participació. Emmarcat en este programa, ambdós organitzacions conviden la ciutadania a participar este dissabte en la iniciativa “1m2 per la natura”. L’objectiu és que cada ciutadà puga netejar 1 m2 d’un espai o zona verda i demostrar així que dels xicotets gestos poden nàixer grans iniciatives. En este cas, la zona que s’ha escollit és l’entorn del Canal del Malvinar i també la Carrera de la Reina.

L’activitat està oberta a la participació de tots els públics. Aquell que estiga interessat en participar-hi només haurà de sol·licitar la seua inscripció a l’adreça electrònica valencia@seo.org Els participants hauran d’acudir a les 9 h., el pròxim dissabte, al supermercat Consum de El Perelló, d’on partiran junts cap a la zona on es realitzarà l’acció. L’organització aportarà el material necessari.

Deixa el teu comentari