L’Alcalde de Mareny de Barraquetes demana que el nou pla de la Diputació arribe directament a les entitats locals menors

04/08/2015
Que el proper Pla d’Inversions Sostenibles de la nova Diputació de València arribe directament a les Entitats Locals Menors. Amb eixa petició ha acudit hui l’Alcalde de Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime, a entrevitar-se amb el diputat d’Hisenda, Toni Gaspar, al Palau de Batlia.

Alcalde de MAreny de Barraquetes foto_Abulaila  (2)A la reunió, Sanjaime ha plantejat Toni Gaspar les necessitats de Mareny de Barraquetes i ha posat damunt la taula una petició concreta: que els 50.000 euros que la Diputació té previst concedir als municipis menuts vagen directament a les tres Entitats Locals Menors que atén la Diputació de València.

El diputat d’Hisenda ha exposat que el pla, com ha avançat el President, Jorge Rodríguez, està obert a les. suggerències dels alcaldes valencians i que es tracta d’una proposta “justa” que “estic segur que el President atendrà sense problemes”. Sanjaime ha recordat que sols els PPOS tenen en compte les entitats locals menors, per la qual cosa ha demanat Gaspar que la nova Diputació amplie aquest criteri a la resta de programes que es posen en marxa.

El Pla d’Inversions Sostenibles de la nova Diputació de València té previst destinar 72 milions d’euros a actuacions “financerament sostenibles” en els municipis valencians. El repartiment de les ajudes es farà en base a criteris de població i altres índexs correctors que permeten destinar almenys 50.000 euros per municipi.

En el cas de Mareny de Barraquetes, entitat local menor de Sueca, amb vora 900 habitantes censats i uns 7.000 estacionals, li pertocaria una inversió de 50.000 euros, que l’alcalde, Jordi Sanjaime, permetran “millorar el nostre poble sense tindre que demanar permís a ningú”, ha assenyalat.

Deixa el teu comentari