L’Alcúdia posa de manifest a les administracions locals en matèria d’igualtat

L’Ajuntament de l’Alcúdia aprova per unanimitat la moció pel Dia Internacional de la Dona Treballadora.

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, durant el passat plenari els tres grups municipals de l’Ajuntament de l’Alcúdia (PSPV, Compromís per l’Alcúdia i PP) presentaren de manera conjunta una moció en la qual es posava de manifest la importància de les corporacions locals en la lluita cap a la igualtat real entre dones i homes.

En els darrers temps, amb l’excusa de la crisi econòmica, la desigualtat ha anat sent cada vegada major, i s’ha aplegat a un punt on es pot afirmar que la pobresa té rostre de dona. L’escletxa salarial continua estant per damunt del 25%, els llocs de presa de decisions estan ocupats bàsicament per homes i les tasques de cura i la llar són les pitjor remunerades, tasques que són assumides majoritàriament per dones.

És per això que l’Ajuntament de l’Alcúdia, en aquesta moció, ha aprovat una sèrie d’acords per tal promoure la igualtat, dins de les seues competències. Aquests acords, a més de commemorar el 8 de març mitjançant actes dirigits a reforçar el principi d’igualtat entre homes i dones, passen per potenciar la coeducació a l’escola a través del sistema educatiu, treballar per l’eliminació definitiva de la violència de gènere (tant a través de la prevenció com de la lluita) i realitzar els màxims esforços per a contribuir al desenvolupament dels programes que condueixen a l’enfortiment d’una societat igualitària i sense discriminacions.

Deixa el teu comentari