L’Alcúdia posa punt i final a les Festes Patronals amb l’ Entrà i la traca quilomètrica

img_35910El dia 7 de setembre va tindre lloc la tradicional Entrà de la Mare de Déu de l’Oreto de l’Alcúdia. Tothom va poder gaudir de l’actuació diferents grups de  cabuts i gegants, Pastorets, Negrets, tabalers i dolçainers, Cartxofa, Tornejants, Arquets i els grups de dansa, entre d’altres, que any rere any escorten el pas de la imatge de la Mare de Déu pels carrers del poble.

A més a més, aquest any els il·lustres personatges del Pregoner, Pelegrí de Montagut i Maria foren representats per José Ramón Boix Serrano, Rafa Martínez Salvador i Ana Boix Hernández, realitzaren l’Acte de Donació de la Imatge de la Verge on es recitaren els tradicionals parlaments escrits per Inocenci Signes, i que cada any, des de 1955 emocionen a tots els alcudians i alcudianes.

img_41050Ja el dia 8 de setembre, dia de la festivitat de la Mare de Déu de l’Oreto; patrona de la localitat, la pólvora va ser la protagonista. La regidora de Festes Oreto Trescolí, junt amb l’alcalde de l’Alcúdia Andreu Salom, i la pregonera de les Festes d’enguany, Anna Serrano Vallés,  foren els encarregats de prendre foc a la ja tradicional Traca Quilomètrica. Amb el seu itinerari de costum, la traca va començar a la Plaça del País Valencià i va recórrer distints carrers del poble fins arribar al col·legi Batallar, on es va encendre una monumental i tronadora mascletà. Per últim, com a acomiadament de les Festes del 2016, es va disparar a les 10 de la nit un castell de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Crespo.

Fent balanç, aquestes han sigut unes festes amb plena participació d’alcudians i alcudianes de totes les edats. Així, els més menuts han pogut participar de teatres al carrer o tallers per a fer fanalets, per exemple; mentre que els més majors han gaudit d’esmorzars populars i dinars de germanor.

Per suposat, també els nostres joves han trobat el seu lloc a les festes, gràcies a la Nit del Rock o l’actuació del grup d’electro Space Elephants, entre d’altres. Amb un caràcter variat, les Festes de l’Alcúdia 2016 han inclòs activitats lúdiques com competicions d’esquaix, frontó o pàdel;  però també han donant espai a la col·laboració amb els més desfavorits, amb accions com la Carrera Solidaria conta el Càncer o la recollida d’aliments.

 

Deixa el teu comentari