L’Alcúdia rebutja la violència masclista

25n_fbAmb motiu del dia 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, l’Ajuntament de l’Alcúdia, a través de la Regidoria d’Igualtat, s’han programat una sèrie d’actes per tal de dedicar un record a la memòria de totes les dones assasinades, a la vegada que serveix com a mostra de rebuig i lluita contra xacra.

Així, el dimecres 23 de novembre, a les 19.00 h. a la Casa de la Cultura, tindrà lloc la xerrada “La violència de gènere es pot aturar”, a càrrec de Lara Esteve Mallent, Magistrada Jutgessa de Primera Instància i Instrucció del Jutjat núm. 3 de Carlet, competent en violència de gènere i dret de família, i Alfredo Borràs Llopis, Oficial en Cap de la Policia Local de l’Alcúdia i coordinador del grup ALVIOGEN. També participaran Andreu Salom Porta, alcalde de l’Alcúdia, i Anna Pérez Narro, regidora d’Igualtat.

En aquest mateix acte es lliuraran els premis a les guanyadores del Concurs del lema pel Dia Internacional de l’Elimininació de la Violència contra la Dona 2016, que es va celebrar fa unes setmanes entre l’alumnat de 12 a 18 anys de l’Alcúdia, i que té com a objectiu conscienciar i sensibilitzar a la joventut d’aquest greu problema social. Entre els 23 lemes que participaren en aquest concurs, el Consell d’Igualtat va decidir que el guanyador, i per tant l’utilitzat aquest any per a englobar totes les activitats al voltant d’aquest dia, fora “Ni colps amb dolor, ni paraules sense amor”, de Gemma Calatayud, i els finalistes foren “Agafa’m la mà, estem amb tu” d’Andrea Zornoza Abel, i “Injusta violència, no tingues paciència” de Laura Carrasco.

El mateix 25 de novembre, pel matí, s’instal·larà un panell al mercat per tal de que la gent deixe els seus missatges contra la violència masclista. A l’hora, aquesta activitat també està pensada per tal de traure al carrer i donar-li visibilitat a aquesta xacra.
De vesprada, a les 19.00 h., tindrà lloc la Marxa per les víctimes de la violència contra la dona, que eixirà des de l’Ajuntament fins arribar a la Plaça Tirant lo Blanc, on es llegiran els noms de les dones assassinades des del 25 de novembre de 2015, es guardarà un minut de silenci i, per a finalitzar, es llegirà el manifest que es va aprovar per tots els grups polítics en l’últim plenari municipal.

Deixa el teu comentari