Les importacions de cítrics de la Unió Europea procedents de Sud-àfrica van batre rècords en 2017

Segons La Unió de Llauradors les dades revelen que a través d’Espanya únicament van entrar 362 tones.

Les importacions de cítrics de la Unió Europea procedents de Sud-àfrica van batre tots els rècords durant el passat any després d’augmentar un 9% sobre l’any anterior, segons ha informat La Unió de Llauradors. De 672.000 tones en 2016 es va passar a la quantitat de 732.000 tones en 2017.

D’aquesta xifra, 441.000 tones van ser taronges i 116.000 mandarines, satsumes i clementines.

Les dades revelen que a través d’Espanya únicament van entrar 362 tones, el 0,05%, la qual cosa demostra l’acord tàcit que els exportadors sud-africans mantenen des de 2015 per a introduir els seus cítrics pels ports amb menor activitat inspectora de vigilància i control.

La Unió també ha destacat una xifra. En 2012 van entrar per Espanya 23.800 tones sud-africanes. Amb les contínues denúncies per la possible entrada de plagues, s’ha reduït progressivament aquesta xifra.

Segons la informació de la qual disposa La Unió, a l’octubre es va accelerar el ritme d’entrades de fruita sud-africana a través del port de Rotterdam i només quan es van succeir els problemes fitosanitaris, es va vendre, segons asseguren, de cara a l’opinió pública una suspensió cautelar dels enviaments. Amb paraules d’aquest sindicat agrari, just quan ja havia conclòs el gruix de les exportacions citrícoles procedents de Sud-àfrica i quan el dany ja estava fet.

Sud-àfrica segueix negociant amb la Comissió Europea, el pla de control d’una malaltia de quarantena d’obligat control en tota la Unió Europea a partir de l’1 de gener 2018. Malgrat les reclamacions per part de La Unió i el conjunt del sector, el tractament en fred durant la travessia no s’ha establert tot i ser l’única mesura plenament eficaç.

Deixa el teu comentari