L’escriptor almussafeny Julio César Llamas presenta el seu nou llibre en la localitat

L’acte es va celebrar el passat divendres 26 de maig dins la iniciativa “Nits amb la Cultura”, durant la qual el també músic va actuar amb Duo Trumpet Brass

“Los enflaquecidos”, publicada per l’editorial Círculo Rojo, narra la història d’un pianista que decideix refugiar-se en la seua casa en la muntanya

Almussafes, a 5 de juny de 2017. Desenes de veïns d’Almussafes es van donar cita en la Cafeteria del Centre Cultural de la localitat el passat divendres 26 de maig per a gaudir d’una vetlada musical i literària en la qual es va presentar públicament la novel•la “Los enflaquecidos”, escrita per Julio César Llamas, qui també va oferir un recital amb el seu grup Duo Trompet Brass, format amb el músic Josep Peiró. La iniciativa, emmarcada en “Nits amb la Cultura”, continuarà aquest divendres 9 de juny amb un concert acústic a càrrec de la cantautora Lucía Sócam, qui rendirà tribut a les dones de la Generació de 27.

El passat divendres 26 de maig, la Cafeteria del Centre Cultural d’Almussafes va acollir diferents activitats, totes elles emmarcades en la proposta “Nits amb la Cultura”, que de manera periòdica el consistori municipal planteja per a difondre iniciatives musicals, teatrals i literàries en un ambient distés, proper i informal.

L’autor local Julio César Llamas, que ha publicat recentment la novel•la de misteri amb pinzellades de ciència ficció “Los enflaquecidos”, va presentar als assistents aquest nou treball, que narra la història d’Hugo, un pianista amb un potent món interior que cansat i angoixat pe la seua gira musical nord-americana decideix retirar-se un temps a la seua casa de la muntanya.

“Los enflaquecidos són uns éssers cadavèrics que habiten en quasi totes les cadenes muntanyenques del món i que tenen una relació insòlita amb la música”, explica l’autor sobre l’argument de la novel•la, en la qual ha intentat “combinar el misteri i la intriga amb algunes bones dosis de ciència ficció”.

Sobre els destinataris d’aquesta història, considera que “encara que la vaig escriure per a adults, a partir de l’adolescència es pot llegir perfectament, entre altres coses perquè es poden fer diverses lectures del mateix text, una més cinematogràfica i una altra amb una visió més profunda”.

La presentació, que es va desenvolupar després d’un sopar de baix braç en la qual Llamas va oferir les postres, els assistents van gaudir d’una actuació de Duo Trompet Brass, en la qual el mateix autor i Josep Peiró van interpretar una selecció de temes de diferents gèneres musicals.

La següent cita amb “Nits amb la Cultura” serà aquest divendres 9 de juny, nit en la qual s’oferirà un concert acústic a càrrec de la cantautora Lucía Sócam, qui oferirà a través de les seues cançons un homenatge a les dones de la Generació del 27 aprofitant el 90 aniversari del sorgiment d’aquest corrent literari.

Deixa el teu comentari