Més de 40.000 persones del món rural recorren els carrers de València per a denunciar la discriminació que pateixen i exigeixen reconeixement i polítiques efectives

Les principals organitzacions vinculades a l’àmbit rural de la Comunitat Valenciana s’han manifestat aquest matí i han recorregut els carrers de València per a denunciar la discriminació que pateixen i han exigit a les administracions central, autonòmica i europea polítiques efectives per als sectors que representen.

Les més de 40.000 que s’han mobilitzat representen a agricultors, ramaders, caçadors, cooperatives, silvicultors, món taurí, colombicultura, tir i arrossegament o ciclistes de muntanya, entre uns altres, han reclamat canvis normatius que faciliten el control cinegètic, l’engegada de mecanismes de control per a compensar les pèrdues que pateixen els agricultors i mesures concretes per a lluitar contra el despoblament de les zones rurals i la contínua desaparició de llocs de treball en el sector primari.

També han demanat que tradicions tan arrelades com els bous al carrer, el tir i arrossegament o la caça deixen de ser desprestigiades i criminalitzades sistemàticament, quan en realitat no solament són una manifestació cultural, sinó també un mitjà de vida, generador econòmic i manera de gestió i conservació del mitjà natural.

Les entitats convocants de la mobilització han volgut reiterar el seu compromís en la defensa del medi ambient, el camp i les muntanyes, ja que són la seua eina de treball i la seua forma d’entendre la vida, per la qual cosa han manifestat que són els primers interessats a mantenir-los en perfectes condicions.

Els manifestants també han volgut posar l’accent en l’enorme esforç que realitzen per millorar la gestió de les seues activitats en matèria mediambiental, agronómica, paisatgística i, per descomptat, en el tracte als animals.

Durant el transcurs de la manifestació, que ha arrancat en la Plaça de Sant Agustín per a acabar en la Plaça Amèrica, on s’ha procedit a la lectura d’un manifest en defensa del món rural, s’han pogut veure tractors, cavalls i gossos de rehala, representant als sectors de la protesta.

Les entitats que han participat en la manifestació, convocada per la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana, han sigut:

– Asociación Valenciana de Agricultores (AVA-ASAJA).
– Unió de Llauradors i Ramaders.
– Federació de Tir i Arrossegament de la Comunitat Valenciana.
– Federació de Penyes de Bous al Carrer.
– Federació de Colombicultura de la Comunitat Valenciana.
– Asociación de Ganaderos de Bous al Carrer.
– Federación de Pesca de la Comunitat Valenciana.
– Cooperatives Agro-alimentàries de la Comunitat Valenciana.
– Asociación Española de Rehalas.
– Asociación de Rehalas Regionales Españolas.
– Federación Ornitológica Cultural Silvestrista Española.
– Asociación en Defensa de las Tradiciones de Bous al Carrer.
– Asociación de Criadores de Caballos de Pura Raza Española.
– Asociación de Propietarios Rurales para la Gestión Cinegética y
Conservación del Medio Ambiente.
– Asociación Internacional de Bicicletas de Montaña.

Deixa el teu comentari