Més de 150 persones gaudeixen de l´observació astronòmica al Corral de Rafel de L’Alcúdia

Sopar a la fresca, xerrada sobre astronomia i observació astronòmica en una nit especial

Una nit magnífica que ha apropat la ciència als veïns i veïnes de l’Alcúdia

El passat dissabte va tindre lloc la III Nit d’Observació Astronòmica al Corral de Rafel, organitzada per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Alcúdia.

Més de 150 persones participaren en aquesta nit d’estrelles que es va celebrar al paratge del Corral de Rafel, un paratge emblemàtic de l’Alcúdia, situat a uns 5 km del seu casc, on se situa aquest corral restaurat, fa anys , per l’Ajuntament.

La nit va començar amb un sopar a la fresca als patis de l’interior del corral, amb el cel i les estrelles com a sostre. A continuació el regidor de Medi Ambient, Paco Sanz, va donar la benvinguda als assistents, també als joves subsaharians que estan en acolliment per la Creu Roja, i va presentar al professor Enric Marco, investigador, que està al càrrec de l’Aula d’Astronomia de la Universitat de València. També és codirector del programa de ràdio Ecos del Cosmos i forma part d’un grup de treball per a l’estudi de la contaminació lumínica en els parcs naturals valencians.

La conferencia d’Enric Marco portava el suggerent títol de “Planetes extrasolars: de Starwars a Interstellar. Realitat o ficció”, basada en els planetes que s’havien detectat fora del nostre Sistema Solar i les possibilitats de vida en ells, tenint com a referència la comparació amb les pel·lícules de ciència ficció com la sèrie de Starwars, Avatar o Interstellar on apareixen aquests planetes extraescolars.

La nit va acabar amb l’observació astronòmica a través de 3 telescopis de l’Agrupació Astronòmica de la Safor, amb el seu president, Marcelino, al cap. Majors i menuts van fer cua per observar els distints astres del firmament, fins que, avançada la nit, els núvols van cobrir tot el cel.

En definitiva una nit magnífica que ha apropat la ciència als veïns i veïnes de l’Alcúdia.

Deixa el teu comentari