‘És necessari continuar la reivindicació sostinguda davant el Govern d’Espanya’ per a canviar el model de finançament

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha insistit que és necessari “continuar la reivindicació sostinguda davant el Govern d’Espanya” per a canviar el model de finançament.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb el secretari general de CCOO PV, Arturo León, dins de la ronda de trobades que la vicepresidenta manté semestralment per a analitzar la marxa dels treballs de les taules de Diàleg Social.

Durant la trobada, han realitzat una anàlisi de la situació política, econòmica i social de la Comunitat Valenciana i han coincidit que la falta de finançament “llastra moltes polítiques publiques que necessitarien millors inversions per a poder fer front, sobretot en les àrees de les conselleries més inversores”.

Entre elles, Oltra s’ha referit a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, “que ha d’invertir directament sobretot el suport a les xicotetes i mitges empreses i al teixit empresarial, així com en l’impuls a la internacionalització dels nostres productes o l’atracció d’inversió estrangera”. Tot açò “necessita un esforç inversor que, sense un sistema de finançament adequat, resulta més complicat”.

“També és el cas de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori en la qual, amb el pressupost que té ara, les inversions sempre són molt limitades”, ha apuntat.

Així mateix, s’ha referit en aquest grup de departaments més perjudicats a la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

“Aquestes són les tres conselleries inversores per excel·lència. La falta de finançament fa que el gruix dels diners del que disposem vaja a polítiques socials i aquestes àrees es queden coixes”, ha indicat, per la qual cosa ha insistit en la necessitat de seguir reivindicant un nou sistema de finançament adequat.

Taules Sectorials

La reunió s’ha centrat, a més, en l’anàlisi de l’agenda de treball prevista per al pròxim semestre a través de les taules de diàleg social, en les quals participen el Consell juntament amb les organitzacions sindicals i empresarials més representatives. “Anem a continuar mantenint el treball intens que s’ha fet fins ara que ha sigut molt productiu”, ha indicat Oltra.

En aquesta línia, el secretari general de CCOO-PV ha valorat els treballs realitzats fins a aquest moment en totes les Taules, en les quals “s’ha avançat de manera molt important per a aconseguir el desenvolupament del projecte econòmic i social” per a la Comunitat Valenciana, que s’ha aconseguit, a més, “en bona sintonia, col·laboració i amb un debat i participació adequat”.

Entre les propostes de treball concretes que s’han abordat en la reunió d’avui es troba la possibilitat de crear d’un Observatori de treball “decent” per a poder vigilar què tipus d’ocupació s’està creant a la Comunitat Valenciana o la necessitat de controlar els casos en els quals no es renoven els convenis col·lectius sectorials.

També han tractat sobre el desenvolupament de la Llei de Serveis Socials; del reglamentari de la Llei de Responsabilitat Social que estableix, entre altres assumptes, les condicions laborals dels treballadors i treballadores d’empreses privades en l’àmbit de les administracions públiques; o l’impuls a l’aplicació del decret d’acreditació, autorització i registre de centres i serveis d’atenció a la dependència

En l’àmbit de les polítiques públiques, han debatut sobre la possibilitat de crear un Tribunal de Contractació Administrativa en l’àmbit de la Comunitat Valenciana i impulsar la Llei de Funció Pública.

Deixa el teu comentari