Neteja del riu Magre al seu pas per l’Alcúdia

El passat 5 de juny es va celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, una data que pretén promoure l’acció en favor de la natura en tot el món, i que enguany portava com a lema “Connectar a les persones amb la natura”.

Amb aquest motiu, l’Ajuntament de l’Alcúdia va organitzar el passat cap de setmana l’activitat “Mans al riu”, una passejada i neteja del Magre on les 30 persones voluntàries que van acudir, recorreren els 3 km de riu que es troben al terme municipal de la localitat.

Aquesta iniciativa tenia una doble finalitat, d’una banda gaudir del paisatge natural, pròxim a l’Alcúdia i amb importants valors ambientals, i per altra, la d’actuar com a voluntariat netejant les deixalles que es trobaven al llarg de la senda que recorre aquest paratge al llarg de la població.

Proveïts de guants i bosses, els voluntaris, entre els que es trobava l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, el regidor de Medi Ambient, Paco Sanz i altres regidores de l’Ajuntament, deixaren completament neta la senda del riu i els voltants. Es recolliren un total de 50 bosses grans i alguns objectes voluminosos, entre els que es trobava una nevera, armaris, cristalls i tres neumàtics. La majoria d’objectes eren envasos i plàstics de distintes mides.

Cal deixar de manifest que les deixalles s’acumulaven en distints punts, mentre que molts trams del riu es trobaven en perfectes condicions.

L’Ajuntament de l’Alcúdia està a punt d’executar una actuació al riu Magre d’habilitació d’una zona oci i de restauració d’un mirador d’aus amb un pressupost de 42.000 euros, una de les propostes votades en els pressupost participatius.

Igualment s’ha previst una actuació de regeneració i millora de la senda del Magre, dins del programa de recuperació d’espais degradats de la Diputació de València.

Deixa el teu comentari