Neteja del riu Magre al seu pas per l’Alcúdia

El passat 5 de juny es va celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, una data que pretén promoure l’acció en favor de la natura en tot el món, i que enguany portava com a lema “Connectar a les persones amb la natura”.

Amb aquest motiu, l’Ajuntament de l’Alcúdia va organitzar el passat cap de setmana l’activitat “Mans al riu”, una passejada i neteja del Magre on les 30 persones voluntàries que van acudir, recorreren els 3 km de riu que es troben al terme municipal de la localitat.

Aquesta iniciativa tenia una doble finalitat, d’una banda gaudir del paisatge natural, pròxim a l’Alcúdia i amb importants valors ambientals, i per altra, la d’actuar com a voluntariat netejant les deixalles que es trobaven al llarg de la senda que recorre aquest paratge al llarg de la població.

Proveïts de guants i bosses, els voluntaris, entre els que es trobava l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, el regidor de Medi Ambient, Paco Sanz i altres regidores de l’Ajuntament, deixaren completament neta la senda del riu i els voltants. Es recolliren un total de 50 bosses grans i alguns objectes voluminosos, entre els que es trobava una nevera, armaris, cristalls i tres neumàtics. La majoria d’objectes eren envasos i plàstics de distintes mides.

Cal deixar de manifest que les deixalles s’acumulaven en distints punts, mentre que molts trams del riu es trobaven en perfectes condicions.

L’Ajuntament de l’Alcúdia està a punt d’executar una actuació al riu Magre d’habilitació d’una zona oci i de restauració d’un mirador d’aus amb un pressupost de 42.000 euros, una de les propostes votades en els pressupost participatius.

Igualment s’ha previst una actuació de regeneració i millora de la senda del Magre, dins del programa de recuperació d’espais degradats de la Diputació de València.

Ribera Televisió

RiberaTV naix l'any 1986 amb la idea de crear una televisió lliure i plural. En 2005 obté la llicència per la GV per a emetre en el marc legal de la TDT.

Deixa el teu comentari