Obri les seues portes el Departament d’Urbanisme d’Almussafes, després de la seua rehabilitació integral

L’edifici municipal, situat enfront de la Casa Consistorial, ja és accessible

Banys adaptats i un ascensor, dos dels principals elements incorporats en l’immoble

El consistori municipal invertix més de 170.000 euros en este projecte d’adaptació de la dependència pública

Almussafes, a 26 de gener del 2017. L‘edifici d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Almussafes estrena una imatge renovada i adaptada a la Llei d’Accessibilitat i Supressió de Barreres Arquitectòniques, Urbanístiques i de la Comunicació. La instal·lació d’un ascensor i la construcció de banys adaptats, dos de les principals millores aplicades en el projecte de rehabilitació. Dilluns que ve dia 30, el departament obrirà les seues portes a la ciutadania, conclosos els treballs de reforma de les esmentades oficines municipals, emplaçades en la primera i segona planta d’un immoble construït a finals dels anys 70 i que fa dos dècades alberga l’àrea d’Urbanisme. L’ajuntament ha sufragat amb fons propis este projecte de rehabilitació, el pressupost global del qual ha ascendit a més de 170.000 euros.

El consistori d’Almussafes ja ha rebut l’actuació urbanística de rehabilitació de les oficines d’Urbanisme municipals, dependència pública emplaçada en el carrer passeig del Parc, número 5, just enfront de la Casa Consistorial, la superfície del qual per planta suma 160 metres quadrats.

El projecte bàsic i d’execució de l’esmentada intervenció, el pressupost del qual ha ascendit a la quantia de 141.470 euros, més els 22.500 euros de millora aplicada per l’empresa concessionària, s’ha sufragat amb càrrec al superàvit de l’exercici pressupostari de 2014.

 L’edifici sobre el qual s’ha actuat, construït segons consta en la Direcció General del Cadastre l’any 1979, es compon de planta baixa, destinada a bar, així com sengles plantes superiors, que és on es presten, des de fa dos dècades, els servicis d’Urbanisme de la localitat. “Tenint en compte que el departament no complia amb els paràmetres de la Llei d’Accessibilitat, teníem el compromís d’instal·lar un ascensor amb accés a les dos plantes altes i d’ací l’origen d’un projecte, que també ha inclòs la reforma integral dels banys de la primera planta i de la seua distribució, així com els acabats de la fatxada i la renovació completa de tota la seua fusteria exterior i col·locació de para-sols per a aconseguir un millor aïllament”, comenta l’edil d’Urbanisme, Andrés López.

La demolició dels barandats i del sòl de la primera planta ha permés la redistribució d’este espai, en el que s’han construït dos banys adaptats. Així mateix, el projecte d’obra executat en l’immoble, que en el passat era la seu de la Cambra Agrària, ha integrat la reposició de les instal·lacions d’electricitat i fibra òptica de l’edifici.

 Els huit funcionaris dels servicis tècnics i administratius que desenrotllen la seua labor físicament en l’immoble objecte de reforma i que integren l’organigrama del Departament d’Urbanisme, així com els becaris contractats per l’ajuntament, estan realitzant el trasllat dels efectes a la dependència en estos moments, després d’haver exercit les seues funcions, de manera temporal, en les oficines del pavelló Poliesportiu Municipal durant tot el període d’execució de la intervenció urbanística.

Deixa el teu comentari