Ontinyent i Almussafes, eixida i meta del Repte Solidari 2018 de la AECC de València

El passat divendres 2 de març es va dur a terme en el Centre Cultural d’Almussafes l’acte de presentació de l’esdeveniment, que se celebrarà entre el 13 i el 14 d’abril

La iniciativa, impulsada per l’almussafeny José Antonio Miguel Garrido, busca conscienciar a la societat sobre la necessitat de col•laborar en la investigació

Almussafes, a 5 de març de 2018. El passat divendres 2 de març es va celebrar en el Centre Cultural d’Almussafes un acte de l’Associació Espanyola Lluita contra el Càncer de València per a presentar la vuitena edició del Repte Solidari, una iniciativa que recorrerà 121 quilòmetres entre Ontinyent i Almussafes, localitats que s’encarregaran de l’eixida i de la meta d’aquesta prova que busca conscienciar a la població sobre la necessitat de col•laborar per a millorar tractaments i avançar en la investigació d’aquesta malaltia. En total seran 44 els corredors que han decidit inscriure’s per a desenvolupar el recorregut, que començarà el 13 d’abril a les 18.30 hores i finalitzarà l’endemà a les 18 hores. En cadascuna de les poblacions per les quals passe la comitiva, les juntes locals de la AECC organitzaran actes oberts a la ciutadania per a animar als veïns i veïnes a col•laborar en la causa.

Els pròxims dies 13 i 14 d’abril un total de 44 persones participaran en el Repte Solidari 2018, l’esdeveniment esportiu i solidari que ca conscienciar als valencians sobre la importància de contribuir econòmicament en les campanyes impulsades per l’Associació Espanyola contra el Càncer per a millorar els resultats obtinguts en les investigacions que es realitzen amb l’objectiu d’erradicar aquesta malaltia.

Tal com va anunciar recentment l’organització, en aquesta vuitena edició Ontinyent serà el punt d’eixida i Almussafes el de meta. Entre tots dos municipis, la prova recorrerà 121 quilòmetres i setze localitats, en les quals les seues respectives juntes locals de l’AECC programaran activitats per a animar a la ciutadania a treballar junts per a aconseguir una major recaptació que permeta intensificar les accions desenvolupades per a combatre aquesta dolència.

El passat divendres 2 de març, a les 21 hores, la sala de conferències del Centre Cultural d’Almussafes va acollir l’acte de presentació de l’esdeveniment per als corredors, en el qual van participar els integrants de l’organització, quasi tots els participants confirmats i diversos representants polítics d’Ontinyent, Almussafes i d’algunes de les poblacions per les quals passarà el recorregut establit.

“És la continuació de tots els missatges que volem transmetre. El repte solidari significa conscienciació, prevenció, investigació i, sobretot, suport, perquè les persones que participen en ell estan dient-los als malalts oncològics i als seus familiars que no estan sols, que creuen en la causa i que des del 13 d’abril a les 18h de la vesprada i fins al 14 d’abril a les 18:30h, realitzararan pas a pas aquest repte” va destacar durant la seua intervenció el tècnic de l’Associació Espanyola Lluita contra el Càncer de València, Sergio Sahuquillo.

Per la seua banda, el promotor i director del Repte Solidari, José Antonio Miguel Garrido, va agrair l’esforç dels participants i el suport rebut per part d’institucions, empreses i associacions perquè l’esdeveniment arribe a bon port i va explicar als assistents que el recorregut, de 121 quilòmetres, es caracteritza per l’existència de nombrosos desnivells i importants canvis de temperatura. Així mateix, va donar alguns detalls logístics als esportistes, molts amb experiència prèvia en aquest esdeveniment i tots ells amb una història de superació pròpia o propera amb el càncer, per a afrontar amb èxit la prova.

Durant la trobada, en la qual els ajuntaments d’Ontinyent i Almussafes i les seues respectives juntes locals de la AECC van mostrar el seu complet suport a la iniciativa i la seua disposició a col•laborar en tot el que fera falta, es va aprofitar per a gravar l’espot publicitari amb el qual es donarà a conèixer el Repte Solidari, una eina que servirà per a animar a la ciutadania de les 16 localitats implicades en aquesta edició i motivar la seua participació en les activitats paral•leles que es desenvoluparan en cadascuna d’aquestes poblacions.

La prova partirà d’Ontinyent el divendres 13 a les 18.30 hores i arribarà a Almussafes el dissabte 14 al voltant de les 18 hores i en aqueixes 24 hores el Repte Solidari passarà per Moixent, on està previst realitzar una parada per a sopar, Vallada, Canals, Novetlé, Xàtiva, Manuel, Vilanova Castelló, Pobla Llarga, Carcaixent població en la qual es realitzarà l’esmorzar, Alzira, l’Alcúdia i Benifaió. La presentació oficial en roda de premsa de la present edició es realitzarà a principis del mes d’abril en un acte que se celebrarà en la seu de la

Deixa el teu comentari