El Pikazombie 2018 ompli els carrers de Picassent de jocs i supervivència

Més d’un centenar de persones participen en la segona edició d’una gimcana diferent

El Pikazombie 2018 va ser el protagonista del cap de setmana a Picassent, una cita que s’ha celebrat per segon any consecutiu i que va atraure la participació de més d’un centenar de persones.

Es tracta d’una barreja entre diversió, realitat, joc i creativitat, que sembla haver trobat el seu espai al programa d’activitats adreçat a la joventut picassentina. La gimcana, que va començar al voltant de les 23.30 hores i que es va desenrotllar fins a les 6 de la matinada, va mantenir molt desperts els seus participants.

Dividits entre zombis i supervivents, els dos grups mantenien els seus objectius clarament contraposats: atacar i sobreviure, en una nit de supervivència zombi que va tindre un significatiu impacte al poble. En este sentit, el tècnic de Joventut de l’Ajuntament de Picassent, Voro Donat, va subratllar la importància del Pikazombie com una mena d’oci saludable i alternatiu que desperta l’interés dels joves i menys joves. “Es tracta d’oferir alternatives i de gestionar les ganes de participar dels nostres joves i el Pikazombie és una opció molt ben rebuda”, comenta Donat. A més a més, el també responsable de la Casa Jove La Torta va destacar “la participació de gent nova respecte a l’any anterior, el que suposa créixer i guanyar adeptes”.

Es tracta d’un mortífer atac dels zombis en un joc de realitat que acaba per esdevenir realitat, almenys per a molts dels participants. Picassent va ser un escenari de por. Carreres, persecucions i terror en què calia sobreviure, deixar de costat les pors i convertir-se un expert de la fugida i de la supervivència.

Els jugadors –dividits entre zombis i supervivents- van haver d’evitar ser capturats, superar les proves per tal de ser evacuats i trobar les vacunes que els ajuden a sobreviure. D’esta manera, el primer a terminar totes les proves i en arribar va ser l’evacuat i el guanyador. El maquillatge, sens dubte aportava bona dosi de realitat al joc.

Pel que fa a la seua continuïtat, Donat va recordar que els joves voluntaris de La Torta organitzen el seu particular Pikazombie, que es manté al calendari, i que enguany es va celebrar el mes de juny dins la programació de la Setmana Jove.

A més a més, el tècnic de Joventut va voler “agrair la comprensió de la ciutadania, atés que la cita era a la matinada i puntualment es poden provocar algunes molèsties al veïnat que sens dubte va col·laborar en esta proposta adreçada als més joves”.

L’activitat estava adreçada als majors d’edat, encara que els participants de 10 a 14 anys podien anar acompanyats en tot moment d’un adult i entre els 14 i els 18 podien participar sols però amb autorització.

Deixa el teu comentari