El Pregó de Carlet dona inici les seus Festes Majors

Enguany el pregó ha estat donat de la mà de Bernat Soria, ex ministre de Sanitat i Consum i actual investigador en el Centre Andalús de Biologia molecular y medicina regenerativa.

Carlet celebra any rere any un dels actes més importants de les seues festes: el Pregó Oficial de les Festes Majors 2018. El lloc d’eixida que donà pas al recorregut fou el Raval, i va recórrer el carrer Major, Sant Bernat i les Germanes, Ramón y Cajal i l’Assumpció de Nostra Senyora, fins aribar a l’Ajuntament. El Pregó va estar acompanyat de la mà de les bandes de música Unió Musical i l’Artística i l’espectacle Megànimals “Scura Splats” que li van donar el toc de color i tradició.

El pregó, com bé explica Josep Mur, regidor de festes, dona inici al moment de retrovada del poble.

Els participants d’esta desfilada van obsequiar amb els tradicionals rollets, dolços típics de Carlet elaborats amb farina, sucre i aniset, i misteletes a tots aquells que s’acostavem a vore la desfilada.
Aquest any, girant en un mateix eix trobem les cercaviles i com a novetat la creació d’una colla de festers que ha organitzat la festa.

El pregoner d’enguany ha sigut l’investigador i científic Bernat Soria, reconegut com a fill predilecte de Carlet fa ara dos anys. Ex ministre de Sanitat i Consum entre 2007 i 2009 i reconegut internacionalment pels seus treballs d’investigació. L’alcaldessa de Carlet, Mª Josep Ortega, va ser l’encarregada de donar pas al pregoner de 2018.

El seu discurs va començar amb l’explicació de la previa elecció del pregoner

Bernat va voler iniciar el seu pregó mostrant els sentiments d’apreci pel seu poble, Carlet.

Al seu discurs també va voler senyalar quin es el premi més gran rebut per a ell durant la seua trayectoria.

El pregoner va finalitzar el seu discurs despedint-se de Carlet i la seua terra al crit de “visca”

L’acte va comptar amb la participació del Tabal i Dolçaina de la Fundació Caixa Carlet, l’Escola de Dansa El Trencall de Carlet, la filada de Moros i Cristians Pintarrafes, les Ames de Casa Tyrius Carlet, les comissions falleres, el pregoner 2016 i la comissió de Festers 2016.

Carlet donava així inici a les Festes Majors d’enguany.

Deixa el teu comentari