Presentació candidatura de Coalició Compromís en Favara

Al voltant de tres-centes persones s’aplegaren ahir dijous per la vesprada al saló d’actes de la Casa de la Cultura de Favara per ser testimonis de la presentació de la candidatura de Compromís encapçalada per Oro Azorín. L’acte va comptar amb amb la presència i el suport de la candidata a la presidència de la Generalitat  Mònica Oltra.

DSC_1306La regidora Isabel Borràs va ser l’encarregada de presentar un resum de la tasca que ha fet Compromís des de l’oposició en un consistori que governa el PP des de fa dotze anys. Destacant propostes com pantalles acústiques, barreres de seguretat i beques menjador, així com una multitud d’esmenes que “mai han estat escoltades”, va afirmar, i que s’oposaven a la privatització de la neteja, l’escoleta, el servei de socorrisme, la gestió esportiva, etc.

La candidata a l’alcaldia, Oro Azorín, va qualificar de “antidemocràtica” la situació que ha portat el PP de Favara on no han escoltat a ningú. Proposa fer un estudi econòmic, eix que vertebrarà totes les actuacions del seu grup si es fa amb el govern local, per optimitzar tots els serveis. I anuncià que volen incorporar al programa electoral les expectatives i les necessitats dels ciutadans mitjançant fulls de participació. Am ell lema de Oro és “una altra Favara és possible” va concloure la seua participació anunciant la seua voluntat de “ tornar a la política a la seua autèntica situació: la decència”.

  _XAT8193Mònica Oltra va assenyalar amb respecte a Favara que “cal compartir la política per poder canviar el nostre entorn i impedir que continuen convertint els nostres drets en un negoci”, en relació a les privatitzacions dutes a terme pels populars. Va remarcar que els actuals governants tant a Favara com a la Generalitat i al govern de l’Estat “volen un canvi de model que ve des de la il·lustració”, en referència als drets de L’Home i del Ciutadà. I que hui dia “un polític responsable hauria d’assegurar eixos drets: habitatge, sanitat, etc…i no fer triar a la gent entre un i altre dret de manera matussera i interessada”.

La candidata a la Generalitat exposà que “un de cada tres valencians està en situació de pobresa” i anuncia dos plans de xoc: Pla de renda garantida, per a traure la gent de la misèria i tornar-los la dignitat de ciutadans; i pla de recuperació democràtica, on “no es puga repetir el fet de tenir catorze consellers imputats i dos presidents.

Per finalitzar Oltra criticà el model de les “portes giratòries” nomenant el cas del comissionat del Hospital de la Ribera que va passar de ser el vigilant de l’empresa a ser-ne el gerent. I on no es tornen a fer gestions desastroses com el de la Nova Fe que encara no té llicència d’activitats perquè no disposa d’escales d’evacuació”, o es donen “anomalies democràtiques” on els valencians sent més pobres paguen cinc-cents euros més per persona que Cantàbria. “Tenim dret a tindre el finançament dels nostres serveis públics, sinó s’està vulnerant la constitució”.

Peu

Ribera Televisió

RiberaTV naix l'any 1986 amb la idea de crear una televisió lliure i plural. En 2005 obté la llicència per la GV per a emetre en el marc legal de la TDT.

Deixa el teu comentari