Professionals sanitaris de tot Espanya es formen a l’Hospital de La Ribera en l’àmbit de les Neurociències

En el Curs de Neuroanatomia Clínicoquirúrgica per a Infermeria, que celebra enguany la seua novena edició.

• Este Curs és únic a Espanya ja que integra teoria i pràctica, utilitzant la tecnologia més innovadora i les últimes tècniques en el tractament de malalties que afecten cervell i columna.

• Els diners recaptats a través de les inscripcions, es destinaran a la Fundació NED, encarregada de formar metges i infermers de països en desenvolupament.

foto-curso-piquer2Alzira (25.11.16).- Prop de mig centenar de professionals sanitaris de tot Espanya, participen a l’Hospital Universitari de La Ribera en la novena edició del Curs de Neuroanatomia Clínicoquirúrgica per Infemeria, organitzat pel centre hospitalari.

Este Curs, que acabarà demà, dissabte 26 de novembre, està permetent a infermers i fisioterapeutes revisar, de manera exhaustiva, l’anatomia del cervell humà i la columna. Per a això, el Curs combina teoria i pràctica sobre espècimens humans.

Segons ha destacat el coordinador del curs i cap del Servei de Neurocirurgia de La Ribera, Dr. José Piquer, “es tracta d’un curs únic, a nivell nacional, per la integració que realitza de la teoria i la pràctica i per la presa de contacte dels assistents amb la tecnologia més innovadora i les últimes tècniques per al tractament de les malalties que afecten cervell i columna “.

Així, per a les sessions teòriques s’està utilitzant tecnologia 3D que permet veure amb claredat la més petita estructura anatòmica del cos humà. La part pràctica s’està duent a terme al Laboratori de Pràctica Quirúrgica de l’hospital alzireny, on els assistents podran posar en pràctica les explicacions teòriques a partir de disseccions anatòmiques i les exploracions en espècimens humans de cap i columna.

L’objectiu del Curs és contribuir a la formació continuada de professionals de la salut que tracten amb pacients neurològics (tumors cerebrals, aneurismes vasculars, hidrocefàlies, discopaties, patologia raquimedul•lar, etc.), tant des del punt de vista quirúrgic com de rehabilitació.

Per això, compta amb professorat de primer nivell entre els quals destaquen tot l’equip de Neurocirurgia de l’Hospital de La Ribera, metges rehabilitadors, radiòlegs i infermers de l’àrea quirúrgica, hospitalització i Unitat de Vigilància Intensiva (UVI).

Fundació NED

Cal destacar que este Curs té, a més, un caràcter benèfic, ja que els diners recaptats a través de les inscripcions, es destinarà a la Fundació Neurocirurgia, Educació i Desenvolupament (NED), que s’encarrega de formar personal mèdic i d’Infermeria de països en desenvolupament.

Deixa el teu comentari