Sanitat ha volgut llançar als veïns en la campanya informativa iniciada este dimecres a Cullera i que es durà a terme per tota la Ribera.

L’objectiu de la mateixa és explicar el procés de reversió a la gestió pública del Departament de Salut de la Ribera —que inclou 34 centres de salut i l’hospital d’Alzira—, el qual s’efectuarà a partir de l’1 d’abril de 2018 després de la conclusió de l’actual concessió.

En la xarrada van estar presents

El Consell inicia a Cullera una campanya informativa per tota la comarca i es compromet a fer tot el possible per a reobrir el consultori del Racó

xarrada-reversio-hospitalCULLERA. 24-11-16. El Consell mantindrà la totalitat de servicis sanitaris que actualment es presten en la comarca. És el missatge tranquil·litzador que la Conselleria de Sanitat ha volgut llançar als veïns en la campanya informativa iniciada este dimecres a Cullera i que es durà a terme per tota la Ribera.

 L’objectiu de la mateixa és explicar el procés de reversió a la gestió pública del Departament de Salut de la Ribera —que inclou 34 centres de salut i l’hospital d’Alzira—, el qual s’efectuarà a partir de l’1 d’abril de 2018 després de la conclusió de l’actual concessió.

En la xarrada van estar presents el sotssecretari de Sanitat Universal i Salut Pública, Ricardo Campos; la directora general de l’Alta Inspecció Sanitària, María Luisa Roselló i el comissionat en el Departament de Salut de la Ribera, José Sanfeliu. També hi van assistir l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i el regidor de Sanitat, Pere Manuel.

Campos va voler desmentir els rumors abocats a l’opinió pública sobre una presumpta degradació de la prestació sanitària, que va atribuir als interessos empresarials de la concessionària. «Hi ha una absoluta garantia jurídica de tot el procés, respectant la cartera de servicis. No va a produir-se cap empobriment de l’assistència sanitària en la Ribera. Dir açò és alarmar per alarmar», va afirmar.

El comissionat va abundar en esta idea i va deixar clar que també la maquinària de tot el departament ha de revertir a la gestió pública. «És obligació de l’empresa passar-nos tot l’equipament en perfecte estat», va remarcar. Perquè açò es complisca, s’ha exigit a la concessió un inventari de totes les adquisicions de material des del 2003 fins a la fi de la concessió el 31 de març del 2018.

En un altre ordre de coses, Campos no va dubtar a denunciar pressions a la Conselleria del que va qualificar de «lobbies» de treballadors que no representen al comité d’empresa triat democràticament i únic interlocutor vàlid dels empleats per a les autoritats autonòmiques.

 El cost de la privatització

Sanfeliu també va aportar xifres sobre el cost que ha tingut per a les arques públiques la privatització de la gestió sanitària en la comarca, quantia que va fixar en al voltant de 1.300 milions d’euros durant els quinze anys (2003-2018) de l’actual concessió.

L’home del Consell encarregat de supervisar la gestió també va donar a conéixer l’ordre tramitada a la concessionària perquè talle tota publicitat comparativa sobre la seua gestió i va recordar que esta necessita l’autorització de la Conselleria. «No ens interessa eixa propaganda de quantes operacions han fet, el que volem són indicadors de salut: taxa de mortalitat, de reingressos, etc.», va reclamar. Així mateix, lamentà que la publicitat també s’incloga en els papers de citació, fet que va recordar està al marge de la legalitat.

Compromís amb Cullera

Pere Manuel, va aprofitar l’ocasió per a reclamar la reobertura del consultori del Racó durant l’estiu, tancat enguany segons el Departament de Salut per problemes tècnics per a expedir les receptes electròniques.

El comissionat es va comprometre a fer tot el possible perquè este centre d’atenció torne a funcionar a l’estiu, condicionant-ho al fet que existisca una demanda real d’assistència per part dels usuaris.

 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.