Sueca acull la XII trobada del Grup d’Estudis Etnopoètics

img_0362-1Sueca, 14/11/2016. La capital de la Ribera Baixa ha estat la ciutat escollida enguany pel Grup d’Estudis Etnopoètics per celebrar la seua trobada anual. L’Espai Joan Fuster ha acollit la dotzena edició d’esta trobada que s’ha organitzat el passat divendres i dissabte, 11 i 12 de novembre, a Sueca sota el lema “Etnopoètica, terminologia i mitjans de comunicació”.

L’etnopoètica és una branca del folklore que es caracteritza per la transmissió oral, l’autoria anònima i la capacitat per crear i recrear l’imaginari compartit d’un col·lectiu. Les rondalles, els mites, les llegendes, els refranys i els acudits són alguns dels gèneres etnopoètics que podem distingir.

El Grup d’Estudis Etnopoètics té com a objectiu consolidar la recerca sobre etnopoètica i folklore a les terres unides per la nostra llengua i establir canals efectius de comunicació i cooperació entre els estudiosos d’esta disciplina. El grup de treball es va constituir formalment l’any 2005 i reuneix investigadors de l’àmbit de l’etnopoètica i el folklore d’arreu del territori.

Actualment el grup gestor està format per Anna Francés, M. Jesús Francés, Jaume Guiscafrè i Víctor Labrado. És este últim, l’escriptor suecà, qui ha coordinat la trobada del grup a la capital riberenca. “Poble a poble, comarca a comarca, treballem per estudiar, divulgar i preservar esta part del nostre patrimoni oral tan important” ha afirmat Labrado.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el regidor de Cultura, Vicent Baldoví, van rebre al col·lectiu en la seua visita al municipi. Els membres del Grup d’Estudis van poder realitzar també una visita a l’Espai Joan Fuster, guiats pel seu director Francesc Pérez Moragón i van poder conéixer també altres llocs i paratges emblemàtics de la ciutat durant la seua estada.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.