Sueca aposta per la pilota al carrer en el I Trofeu de l’Arròs de les seues Festes Majors

La capital de la Ribera Baixa impulsa la primera edició d’un trofeu únic que inclou, per primera vegada, grup femení, masculí i una partida amb persones amb mobilitat reduïda

foto_arros_trofeuSueca, 01/08/2016. Este dijous s’ha presentat, davant dels mitjans de comunicació, la Iª edició del Trofeu de l’Arròs de Raspall al Carrer que se celebrarà a Sueca els dies 5, 6 i 7 de setembre. El Club Pilota Valenciana Xúquer i l’Ajuntament de Sueca han organitzat esta cita amb l’objectiu de fomentar la participació de totes i tots en l’esport i més concretament, en el joc de la pilota valenciana.

Els organitzadors han explicat que el campionat se celebrarà al carrer, “per recuperar l’espai natural de la pilota”. Així, les partides d’este trofeu tindran lloc en tres carrers de la capital riberenca: el Carrer Simón Vila, el Carrer Wenceslao Requeni i el Carrer Rafael Hervás. Segons que han apuntat des del club, hi haurà tres categories per cada grup i a cada carrer es jugarà una categoria. El dilluns 5 jugarà el grup femení; el dimarts 6, el grup masculí i el dimecres 7 es disputaran les grans finals i se celebrarà també una partida única d’exhibició de raspall adaptat a cadira de rodes.

Marià Pérez, vicepresident del Club de Pilota Valenciana Xúquer, ha volgut agrair en nom del club la col•laboració del consistori i també la comprensió del veïnat dels carrers on se celebrarà el trofeu. El representant del col•lectiu ha assegurat també que, amb l’objectiu d’aconseguir l’equilibri en el reconeixement d’uns i altres, la quantitat dels premis en metàl•lic serà exactament la mateixa per a homes i dones.

El regidor d’Esports, Vicent Baldoví, ha apuntat: “el Club Pilota Valenciana Xúquer demostra que l’esport pot i ha de ser democratitzador i integrador. Amb este trofeu posem de manifest que el joc de la pilota valenciana està obert a totes les persones, independentment de la seua edat, sexe, origen o altres condicions personals”. El titular d’Esports ha aprofitat l’ocasió per felicitar al club local per la seua tasca i pel seu projecte engrescador. “No hi ha esports d’homes, ni de dones. L’esport és universal, és humà i és això el que volem demostrar amb este trofeu” ha assenyalat la regidora de Polítiques d’Igualtat, Noelia Benedito. La titular d’esta àrea ha reivindicat també el paper de les institucions en matèria d’igualtat i ha aprofitat l’ocasió per fer una crida a tots: “cal que tots ens sumen a estes iniciatives necessàries. Hem de passar de les paraules als fets i hem de promoure accions com estes encaminades a aconseguir una igualtat real”.

L’Alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, qui ha estat l’encarregada de tancar l’acte, s’ha sumat també a les felicitacions al col•lectiu. “Amb este projecte esteu contribuint a una tasca importantíssima. Amb este trofeu ens ajudeu a fer poble i una bona mostra d’això és el cartell amb què promocionem este esdeveniment, un disseny que reivindica allò més potent del nostre patrimoni local, els Molins de la Vila i l’arròs. A més feu partícips d’esta iniciativa a totes les persones, és només així que hem de seguir treballant per l’esport i per una igualtat efectiva” ha afegit Tamarit.

El reglament i tota la informació relativa a esta primera edició del Trofeu de l’Arròs de Raspall al Carrer es pot consultar a la pàgina web del Club de Pilota Valenciana Xúquer.

Deixa el teu comentari