Sueca celebrarà este cap de setmana un intercanvi juvenil amb Palafrugell

Sueca, 19/10/2017.Les ciutats de Sueca i Palafrugell (Baix Empordà), unides per dos destacades figures literàries de les nostres lletres com són Joan Fuster i Josep Pla, suecà i palafrugellenc, respectivament, han programat per a este cap de setmana un intercanvi amb l’objectiu d’afavorir la relació entre els seus col·lectius juvenils i estrènyer els llaços d’unió existents entre ambdues ciutats.

“Considerem que els intercanvis juvenils són una bona manera de de crear vincles amb altres entitats i col·lectius de joves. Es tracta de crear noves sinergies, conèixer altres realitats pròximes i altres maneres de fer. Compartir i reafirmar la pròpia cultura” ha assenyalat el regidor de Joventut, Xavier Masó.

L’arribada dels joves palafrugellencs està prevista per a la nit de demà, divendres. La mateixa nit s’ha programat un espectacle d’esquetxos teatrals humorístics del grup convidat “Actua”. La cita tindrà lloc a partir de les 23:30 hores, al Casal Jove, i serà oberta a tot el públic.

La jornada central de l’intercanvi tindrà lloc, però, dissabte. Al matí, a les 11:00 hores, s’oferirà una recepció oficial als joves del Consell municipal d’entitats juvenils de Palafrugell, a l’Ajuntament. Més tard, Sueca convidarà als joves visitants a conéixer el recentment inaugurat Museu Joan Fuster i tot seguit, a partir de les 12:30 hores, es celebrarà una tertúlia, sota el títol “Entre Fuster i Pla”, a càrrec del director honorífic i assessor extraordinari de l’Espai Joan Fuster, Francesc Pérez Moragón, qui estarà acompanyat per l’actual director, Salvador Ortells Miralles. La tertúlia serà oberta a tot el públic que desitge assistir-hi

Aprofitant l’avinentesa de la coincidència amb la celebració de la primera Jornada de Cultura Popular de la ciutat, l’Ajuntament de Sueca també ha convidat la delegació de Palafrugell a sumar-se a les activitats programades. Així, hi ha confirmada també la participació del grup de Gegants i Capgrossos i de la colla dels Grallers de Palafrugell en alguns dels actes centrals de la jornada, com ara la cercavila (11:30 hores), la desfilada (19:30 hores des del Passeig de l’Estació) i la mostra de balls i músiques (20:15 hores – plaça de l’Ajuntament).

Per a la vetlada de dissabte també s’ha programat un doble concert. Des de Palafrugell, hi vindran els Festucs, un grup amb un recorregut breu però intens i amb un estil mestissatge de reggae, ska, rumba i rock. Sueca hi estarà també representada amb el peculiar “rock fresquet” de Els Bonicos. El concert, gratuït i obert al públic general, s’iniciarà a partir de les 00:00 hores, també al Casal Jove de Sueca.

Abans d’emprendre el viatge de tornada, l’Ajuntament de Sueca ha programat també, per al matí de diumenge, la visita a un dels majors atractius del seu emblemàtic paisatge, la Muntanyeta dels Sants.

L’Ajuntament de Palafrugell ha convidat també a una delegació suecana a visitar la ciutat empordanesa en pròximes dates.

Deixa el teu comentari