Sueca enceta febrer amb la festivitat de Sant Blai

Els actes en honor al sant, organitzats per les famílies Vera i Sisternes amb la col·laboració de l’Ajuntament, es portaran a terme este dissabte dia 3

Sueca, 30/01/2018.Este dissabte, 3 de febrer, Sueca tornarà a celebrar la festivitat de Sant Blai. Per este motiu, s’han previst una sèrie d’actes que es portaran a terme a partir de les 19.00 hores, enguany íntegrament en la parròquia arxiprestral de Sant Pere, i que començaran amb el trasllat claustral de la imatge. A continuació se celebrarà una missa en honor al sant i es procedirà a la benedicció i repartiment dels tradicionals rotllets, així com al cant dels gojos. Al finalitzar la celebració eucarística tindrà lloc l’entronització de la imatge a la seua peanya, i després, qui ho desitge, podrà passar el mocador per la imatge.

Els actes, organitzats per les famílies Vera i Sisternes amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca, comptaran amb la presència de les autoritats locals, així com dels xiquets Sibil·ler i l’Acòlit de la Calenda; la Començadoreta i les Llauradoretes de la Mare de Déu de Sales; i els majorals dels Benissants, per ser Sant Blai el patró dels xiquets.

En el transcurs de la celebració, es repartiran al voltant d’un miler de rotllets entre els assistents. Així mateix, els trasllats del sant dins del mateix temple s’acompanyaran de la música del tabal i la dolçaina de l’Associació Cultural La Xala i l’organista de l’arxiprestral, que interpretaran la peça “Eixida de la Creu”. Les famílies organitzadores recorden que ja l’any 1645 els devots li dedicaren una capella a Sant Blai a la parròquia arxiprestral, el mateix lloc on enguany tornarà a ser entronitzat, i on romandrà permanentment per a la seua veneració pública.

Deixa el teu comentari