Sueca informa als seus veïns sobre la reversió a la gestió pública de l’hospital

L’Ajuntament de Sueca i la Conselleria organitzen una xerrada per combatre la desinformació generada al voltant de la fi de la privatització

Sueca, 20/03/2018.L’Ajuntament de Sueca resoldrà qualsevol dubte que tinga la ciutadania per lluitar contra la desinformació respecte als efectes que tindrà la reversió en la gestió pública de l’Àrea de Salut de la Ribera, que s’implantarà el pròxim 1 d’abril.

La xarrada tindrà lloc el pròxim dijous, 22 de març, a les 19:30 hores, a la Casa de la Cultura de Sueca i reunirà a Isabel González, Directora General de l’Alta Inspecció Sanitària de la Generalitat; Salvador Llopis, Comissionat del Departament de Salut de la Ribera i Maite Cardona, Directora de Serveis Territorials de Sanitat. En representació de l’Ajuntament de Sueca compareixeran l’alcaldessa, Raquel Tamarit, i el regidor de Sanitat, Salvador Campillo.

Tindrem els mateixos serveis? Com ens afectarà el nou model de gestió? Els organitzadors donaran resposta a estes i altres preguntes en l’acte programat sota el títol ‘Què passarà amb l’Hospital de la Ribera?’. A més de tractar dubtes generals, s’aprofundirà també en altres aspectes que afecten directament a la població de Sueca.

Esta reversió en la gestió posarà fi a les retallades decretades per la concessionària privada Ribera Salut a les quals sempre s’havia oposat l’Ajuntament de Sueca i que havien provocat un notable malestar entre els veïns de la població.

Reobertura dels consultoris d’estiu i inversions directes

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el regidor de Sanitat, Salvador Campillo, van reunir-se el passat mes de gener amb la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón; la directora general d’Alta Inspecció Sanitària, Isabel González i el secretari autonòmic de Salut Pública, Narcís Vázquez. En la reunió, la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana va confirmar a l’Ajuntament de Sueca que obrirà i mantindrà els nivells d’assistència de tots els consultoris de les platges de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, el pròxim estiu, i recuperarà també el servei del centre del Mareny Blau, el qual fa anys que no estava operatiu.

També en eixe encontre establert per abordar la situació sanitària de la comarca i avaluar els efectes de la pròxima reversió a la gestió pública de l’Àrea de Salut de la Ribera, els van informar que des del govern autonòmic tenen previst invertir 7,8 milions d’euros en el Departament de Salut de La Ribera, dels quals més de 230.000 es destinaran directament al Centre de Salut de Sueca, adscrit a ell.

Concretament, segons han detallat els responsables del govern autonòmic, en un informe emés recentment, s’invertiran més de 200.000 euros en un nou equip de radiologia per a l’ambulatori suecà, “per substituir a l’actual que ha quedat obsolet i que millorarà la qualitat i rapidesa dels estudis radiològics”, han explicat. A més, adquiriran un ecògraf per 30.000, que permetrà augmentar la capacitat de resolució del propi centre i evitarà el desplaçament, com ara en pacients de cardiologia, que ara són derivats a l’hospital d’Alzira.

Deixa el teu comentari