Sueca oferix un curs de formació per a familiars i cuidadors de persones dependents

Sueca, 19/06/2014

curs

La seu del CEAM de Sueca va acollir ahir a la vesprada la primera de les sessions del Curs de Formació a Familiars i Cuidadors No Professionals de Persones Dependents, oferit pel Servei Municipal d’Atenció a la Dependència de la Regidoria d’Acció Social i l’empresa SERCOVAL, adjudicatària del servei d’ajuda a domicili que presta l’Ajuntament de Sueca. “Quan esta empresa es presenta per a prestar el servei inclou en la seua oferta, com a millora, uns cursos de formació per als cuidadors de persones dependents. Considerem que estes hores de formació són molt importants perquè els familiars i cuidadors passen moltes més hores atenent les persones dependents que les que puguen dedicar-los els professionals. L’objectiu és, per tant, atendre les necessitats dels cuidadors i familiars, i millorar els seus coneixements, tant de les característiques i conseqüències de l’envelliment i la discapacitat com de les possibles estratègies que s’ha de seguir i que els permeten afrontar els reptes que este procés presenta en l’àmbit familiar i domèstic”, ha explicat la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho.

El curs, plantejat a través d’una dinàmica participativa i pràctica, oferix informació sobre les característiques i conseqüències de la vellesa i la discapacitat, les cures que precisen les persones dependents i les malalties que amb més freqüència apareixen en persones en esta situació, intentant així resoldre tots els dubtes i inquietuds. Un altre element important que es té en compte és l’atenció a les persones cuidadores perquè la seua tasca no es convertisca en causa d’estrés, i es millore, d’esta manera, la qualitat de vida pròpia i la de tota la família.

El curs s’oferix a persones que estan realitzant en l’actualitat funcions de cuidadors no professionals, i consta de cinc sessions que s’oferiran els mesos de juny i octubre. Entre les diverses qüestions que s’abordaran, es troben els recursos socioassistencials per a les persones dependents, les competències i habilitats per a l’atenció de la persona dependent o la dependència derivada de l’edat, entre d’altres. El curs és impartit per professionals de la Residència Municipal per a Persones Majors Dependents d’Alzira, gestionada per l’empresa SERCOVAL.

Peu

Deixa el teu comentari