Sueca prepara una festa intercultural amb les persones refugiades

La iniciativa, que se celebra este dissabte, pretén fomentar propostes inclusives i actituds de tolerància i respecte cap al col·lectiu

Sueca, 30/05/2018.Amb la inauguració del mes de juny, el pròxim dissabte 2, coincidint amb el mes que es commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades i amb el mig any de l’obertura de la delegació de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) a Sueca, el centre i l’Ajuntament de Sueca han programat una festa intercultural amb les persones refugiades que acull la capital riberenca.

L’acte programat al Passeig de l’Estació de Sueca, que donarà inici a partir de les 10:30 hores, compta amb la col·laboració de diferents col·lectius i associacions convidades que s’han implicat des de la inauguració de la delegació del CEAR a Sueca.

A les 11:00 hores hi ha prevista la representació d’un fragment de l’obra Viatge, inspirada en la història d’una persona refugiada des que abandona el seu país d’origen fins que arriba al destí d’acollida. La funció arriba a Sueca després d’estrenar-se este mateix dimecres al Teatre Micalet de València.

Tot seguit s’han programat diferents activitats pensades per a tots els públics. A partir de les 11:15 hores hi haurà jocs infantils, dinàmiques, globoflèxia i pintacares, tot al voltant de la defensa dels drets humans. I a continuació els assistents podran participar també als tallers que han preparat la Muixeranga de Sueca i el Grup de Danses l’Almogàver. Estes activitats començaran a les 12:00 i les 13:00 hores respectivament. Ambdós col·lectius s’acompanyaran de la música del tabal i la dolçaina de l’Associació Cultural La Xala.

Des del servei de menjador del centre es prepararan, a més, begudes i menjars típics de les nacionalitats de les persones refugiades a Sueca i també de la gastronomia local i valenciana, que s’oferiran al preu simbòlic d’un euro. També hi haurà estands informatius en el recinte de celebració de l’encontre que clourà al voltant de les 13:45 hores amb un gran final de festa.

L’alcaldessa, Raquel Tamarit, i la directora del centre de Sueca, Clara Espinós, expliquen que l’objectiu principal de la iniciativa és afavorir els processos d’inclusió social de les persones refugiades a la societat d’acollida, la suecana, i fomentar la relació i l’intercanvi d’experiències entre estes i els veïns de la ciutat.

Deixa el teu comentari