Sumacàrcer es prepara per a un cap de setmana intens en commemoració del Dia Internacional de les Dones.

ImprimirEl pròxim dissabte 5 de març, s’enceta a Sumacàrcer una jornada per la Igualtat en
commemoració del dia de la Dona, on s’inclouen un grapat d’activitats molt diverses per a tot tipus de públic, comptant, entre altres, amb cine-fòrum, conta-contes i una trobada temàtica on la participació ciutadana serà clau per a pensar la situació de la Dona als àmbits rurals al llarg del temps.
En motiu del dia 8 de març, s’organitza a Sumacàrcer una jornada amb diferents activitats destinades a públics molt variats. La regidoria de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Sumacàrcer aposta per una jornada inclusiva i participativa on totes les persones interessades, grans i menudes, hi seran protagonistes.

La situació social de la Dona i la problemàtica que versa al seu voltant és una qüestió a resoldre entre totes itots, raó per la qual aconseguir en certa mesura fer partícip a tota la població és fonamental per portar a terme el canvi cap a la Igualtat.

L’esdeveniment compta amb una programació completa. A mode d’aperitiu, el divendres dia 4 es projectarà a l’auditori Municipal «La Fuente de las Mujeres», una pel·lícula que convida a la reflexió i al debat al voltant de la situació de la Dona a l’àmbit rural i la lluita per aconseguir una millora de les diferents condicions socials.

El dissabte dia 5, s’obre la jornada amb la contista Almudena Francés, qui desvetllarà els
secrets que es troben dins «La Maleta d’Anacleta»; una activitat dirigida a un públic infantil i familiar que posa èmfasi en els valors per la igualtat i la diversitat. Ben entrada la vesprada, les veïnes i veïns de Sumacàrcer es reuniran al Musica «Josep Rosell» per a una trobada temàtica: «Dones d’ahir, hui i demà».

L’activitat té com a objectiu pensar, analitzar i comparar la situació laboral, familiar i educativa de les donesal llarg del temps a partir de les anècdotes i històries que lesparticipants oferisquen. Una manera dinàmica  i fructuosa de fer protagonistes de la seua pròpia història a les dones dels àmbits rurals, tot fent arribar a un públic més jove allò que només es podia aprendre escoltant a les iaies i iaios a la plaça del poble.

A continuació, el sopar tradicional que es celebra cada any per aquest dia. Finalment, per a les postres, una sessió de ball a ritme de música amb lletra no sexista
El dia de la Dona Treballadora és una data destacada al calendari d’activitats de l’Ajuntament de Sumacàrcer.
Aquest any s’innova amb la finalitat de construir un camí cap a la Igualtat partint de baix, a peu de plaça, per a que les persones més menudes aprenguen a través dels contes i el joc els valors per la Igualtat de gènere; i per a que les més grans oferisquen experiència a les més joves per tal de fer-les conscients dels canvis que s’han produït en els darrers anys i dels canvis que encara s’han de produir.

Car encara queden assignatures pendents que urgeixen de ser aprovades, com ara les violències masclistes, les diferències salarials entre homes i dones i la invisibilitat i poc reconeixement d’algunes tasques tradicionalment atorgades a la dona.

Deixa el teu comentari