Tècnica mínimament invasiva per a prevenir els ictus en l’Hospital de La Ribera

Una tècnica que s’utilitza per a prevenir, concretament, els ictus en pacients amb fibril·lació auricular.

L’Hospital Universitari de la Ribera utilitza una tècnica d’intervencionisme mínimament invasiu per a prevenir els accidents cerebrovasculars, coneguts com a ictus, en pacients que pateixen de fibril•lació auricular, el tipus d’arítmia més freqüent que existeix i que afecta el 10% de les persones majors de 80 anys.

Els pacients que pateixen aquest tipus d’arítmia tenen un risc 5 vegades més alt que qualsevol altra persona de patir un ictus, ja que aquesta patologia genera coàguls en el cor que, en desprendre’s, arriben pel torrent sanguini al cervell podent obstruir una artèria i originant, d’aquesta forma, l’accident cerebrovascular.

La tècnica aplicada per la Unitat d’Hemodinàmica del Servei de Cardiologia de l’Hospital de la Ribera, s’aplica en pacients en els quals no és possible utilitzar un tractament anticoagulant per a evitar els coàgul en el cor, pel risc de complicacions hemorràgiques que aquest tractament produiria en el pacient.

Segons ha destacat el cap del Servei de Cardiologia de l’Hospital d’Alzira, Enrique Peris, “aquesta tècnica consisteix en taponar amb una pròtesi metàl•lica, el lloc on saben que s’originen el 90% d’aqueixos coàguls, que és la orejuela esquerra, una estructura que es troba en l’aurícula esquerra del cor”.

Per a dur a terme la tècnica, i prèviament a la intervenció, es realitza un estudi detallat del cor que permet determinar la grandària i morfologia de la orejuela.

Parell dur-ho a terme, els professionals de la Unitat de Hemodinámica de l’Hospital de la Ribera introdueixen un catèter amb la pròtesi metàl•lica (“tap”) per la vena femoral del pacient, a través de l’engonal, fins a arribar al cor.
L’Hospital Universitari de la Ribera ha intervingut amb aquest procediment ja a 9 pacients.

Deixa el teu comentari