Visita cultural i lúdic a Alacant (L’Alacantí)

El passat dia 23 de juny, en plenes festes majors de la ciutat d’Alacant i vespra de la conclusió de les mateixes i abans que el foc, amb el clímax de la cremá, devorés en el sentit real les fogueres, un grup d’estudiants, pertanyent a l’Escola Municipal de l’Ajuntament de Sueca, acompanyats i dirigits pel seu director i mestre Juan Antonio LLopis, dins de les activitats extraescolars i com a cloenda del curs 2014-15, visitarem la ciutat, en els seus monument temporals i efimers com son les seues fogueres.

Fogueres 2015 139El viatge seguint una programació previament planificada i estudiada, consistía en la major mesura i interes de visitar i analitzar des de diferents punts de vista acadèmics, les 11 fogueres de la categoría Especial i la de l’Ajuntament fora de concurs. Com no, la gran avantatge de tindre entre nosaltres, al mestre “Toni Llopi”faller professional,  jugaba al nostre favor, i va fer que les percepcións i matisacións tan de les figures, els monuments, en temes de colors, composición, tecniques, conjunts i demés, foren plenament explicades i raonades, però també debatudes entre tots. Gracies Toni

Pel matí utilitzant l’estratagema planejada d’utilizar el minibús en els desplaçaments a les fogueres més llunyanes del centre, aconseguirem alló que en principi pareixia imposible i s’acompli el pla, i ales 13,30 h. tots erem a la plaça dels Estels per gaudir de la preceptiva mascletá de les 2.

Per la vesprada despres de dinar i assaborir la gastronomia alacantina, proseguirem la ronda de visites a la resta de fogueres del centre i com a colofó no podría faltar la visita a un museu

En esta oportunitat el museu escollit i poc conegut, era el de Belles Arts “Gravina” MUBAG, que ocupa l’espai d’un palau, edifici del segle XVIII. En la planta segona, sala d’exposicións temporals, es pot vore fins el 28 de juny, el “Pinazo en la colecció de l’IVAM”, obra pictórica del pintor de Godella.En la planta primera, sala d’exposicións permanents, es pot vore “El segle XIX en el MUBAG”, dedicat a pintors alacantins destacats i becats per la diputació d’Alacant. En la planta baixa en la sala dedicada a Emilio Valera, es pot vore obra d’este volgut pintor alacantí .

En el capitol d’anecdotes més destacades cal fer menció la foguera que ha plantat la comissio Carolines Altes de la Categoría Especial, confeccionada pel nostre paisà Andrés Martorell, que ha obtingut un mereixcut segon premi en la máxima categoria i que ha segut molt admirat per tot el grup, pel gran impacte de la composició i colorit. Enhorabona Andrés.

Una altra anécdota i no menys interessant i sorprenent i per tan agradable, va ser trobar treballant en el mateix Museu que visitarem eixa vesprada, a un altre paisá Juan Roda Lucas, que ens obrí les portes de bat a bat i ens va fer sentir com si estaguerem en casa nostra. Gracies Juan.

Cal manifestar que el viatge ha eixit be, en definitiu, tot un èxit social i cultural.

Fins al proper.

 Peu

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.