1 de desembre, Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

El Sindicat de Tècnics d’Infermeria (SAE) se suma al Dia Mundial de la lluita contra la Sida amb un cartell educatiu que recull les estratègies per a previndre la transmissió del VIH/SIDA en l’àmbit sanitari.

Usar barreres de protecció, com a guants o ulleres, de manera rutinària quan es preveja que es pot entrar en contacte amb la sang o altres fluids, llavar-se les mans i altres àrees de la pell que hagen entrat en contacte amb aquests fluids i manejar acuradament el material de seguretat, tant en el seu ús com a l’hora de rebutjar-lo són algunes de les recomanacions que han de tindre en compte tots els professionals sanitaris.

“Els protocols de seguretat són bàsics per a evitar contagis entre el personal sanitari, per això des de SAE hem volgut difondre aquest cartell didàctic entre els professionals dels hospitals i centres de salut espanyols amb l’objectiu de recordar la importància d’utilitzar correctament les mesures de protecció per a evitar la transmissió del VIH”, explica Daniel Torres, secretari d’Acció Social i Formació de SAE.

Però a més, volem sumar-nos al lema de 2020: “Solidaritat mundial, responsabilitat compartida”, amb el qual es vol subratllar com la Covid-19 ha demostrat que no es pot discriminar cap col·lectiu o individu quan el que volem aconseguir és l’èxit en la curació d’una malaltia. Per a acabar amb les pandèmies, com també ho és el VIH, cal posar fi a la discriminació i dur a terme actuacions que respecten els drets humans de cada individu.

“Com a professionals sanitaris som responsables de la salut dels afectats i del seu benestar, per això continuarem treballant per a acabar amb l’estigma que existeix entorn del VIH, millorant els coneixements dels professionals sanitaris i difonent evidències científiques per a millorar la salut de les persones que conviuen amb el VIH i eliminar les pors que existeixen entorn de la fàcil transmissió d’aquest. I aquest ha de ser el nostre paper com a professionals sanitaris: bandejar falsos mites i garantir el benestar dels afectats”, explica Daniel Torres.

Deixa el teu comentari