Centenars de persones es manifesten a Xirivella per a reivindicar els drets de les dones

Els actes sobre el 8 de març dirigits a tots els públics se succeiran fins al dijous 28 de març

Amb el lema ‘Ni un pas enrere’ com a bandera, centenars de persones de totes les edats i cultures van desplegar les seues pancartes alçant la veu per a desmuntar tòpics i denunciar la desigualtat actual entre homes i dones. Al ritme dels Xirimiters de Xirivella i de la batucada, la manifestació en commemoració del Dia de les Dones va recórrer el passat 7 de març els carrers de Xirivella, des de la plaça d’Espanya fins a la porta del consistori.

La jornada va començar amb l’alumnat dels centres escolars del municipi reunit a primera hora del matí, per a més tard seguir en els seus respectius centres amb diverses activitats reivindicatives. Una projecció dels futurs membres de la societat que va retornar l’alé a la resta dels participants per a seguir la marxa i la lluita la mateixa vesprada.

A les sis de la vesprada es va iniciar la multitudinària marxa, encapçalada pels Xirimiters i per la corporació municipal, associacions i col·lectius de Xirivella. A l’arribada al consistori, la lectura d’un manifest i una onada de ball al ritme de batucada van posar fi a la jornada reivindicativa, preàmbul de la vaga de l’endemà i de la massiva manifestació que va tindre lloc a València.

En paraules d’Isabel García, regidora d’Igualtat: “Estem molt contentes per la gran participació que any rere any hi ha en la manifestació de Xirivella en commemoració del 8 de març. Una vegada més posem en l’agenda política i social les nostres reivindicacions en una època en la qual les dones hem d’estar preocupades per la involució d’una part de la societat”.

Per part seua, l’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, ha declarat que “La gran afluència a les manifestacions i actes del 8 març ha de servir perquè els que promouen la involució s’adonen que la societat no està disposada a permetre que juguen amb els drets de les dones. Ni un pas arrere en igualtat”.

El dia 8 estava programada una parada de dues hores com a mostra de suport al moviment, a més d’estar convocada una vaga de 24 hores per a totes les dones amb l’objectiu de demostrar que “Si les dones paren, es para el món”. Durant la jornada, treballadores, la coordinadora de col·lectius feministes, sindicats i altre personal es van concentrar a la porta de l’ajuntament, on van realitzar diferents activitats amenitzades amb música i decoració en commemoració al Dia de la Dona.
Després de la jornada del 8M, continuen en marxa els actes i trobades dirigides a tots els públics, que acabaran el dijous 28 de març.

Visita el calendari de les activitats ací https://www.xirivella.es/es/noticies-xirivella/ni-un-pas-enrere-lema-del-8m-en-xirivella/

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.