15 castells de focs artificials il·luminaran 15 pobles costaners de València a les 23.59 hores del dissabte dia 18 de juliol de 2020

En concret Canet d’en Berenguer, Sagunt (Port de Sagunt), Puçol, El Puig de Santa María, La Pobla de Farnals, Alboraia (en La Patacona), Pinedo, Cullera, Tavernes de la Valdigna, Xeraco, Gandia, Daimús, Miramar, Piles i Oliva, les que acolliran aquests 15 castells de focs artificials de manera simultània. El gran esdeveniment tindrà lloc, al mateix temps, en 15 poblacions de la província de València 

La Diputació de València ajudarà al sector pirotècnic amb 300.000 euros per a contribuir a la seua reactivació després de la crisi causada per la COVID-19. 

El projecte ‘Torna la llum’, proposat per Piroval a la Diputació, inverteix l’ajuda provincial en el tret de 15 castells simultanis en diferents espais de la província de costa. Aquest esdeveniment “original i innovador” en el qual prendran part més de 80 tècnics i artesans pirotècnics, mostrarà la creativitat i el talent d’aquest sector tradicional valencià.

Els pirotècnics, que s’han quedat sense poder disparar els muntatges previstos en desenes de festes locals suspeses per la pandèmia, tindran l’oportunitat de convertir els enclavaments de diferents municipis valencians en escenaris virtuals, amb quatre cotes d’altura de llançament i efectes i figures noves.

Un equip compost per 80 tècnics de Piroval s’encarregarà de garantir les mesures de seguretat de cada emplaçament i de controlar la simultaneïtat d’un tret global amb més de 7.000 quilos de material pirotècnic. i inclourà les noves gammes cromàtiques i sonores en les quals treballen els professionals del sector.

El gran esdeveniment tindrà lloc, al mateix temps, en 15 poblacions de la província de València a les 23.59 hores del dissabte dia 18 de juliol de 2020.

Deixa el teu comentari