El Palau ha acollit la capella ardent de l’escriptor, mort aquest dijous a l’edat de 89 anys

“Hui el poble valencià el que fa és reconéixer i donar-li una última abraçada a qui ha sigut, sens dubte, una de les seues veus més lúcides”, assenyala el president de la GeneralitaT

El Palau de la Generalitat ha acollit aquest diumenge la capella ardent del poeta Francisco Brines, mort dijous passat a l’edat de 89 anys.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, membres del Consell, autoritats de la Comunitat Valenciana i la família de Francisco Brines han assistit a l’homenatge previ a l’obertura a la ciutadania de la capella ardent.

“Hui el poble valencià el que fa és reconéixer i donar-li una última abraçada a qui ha sigut, sens dubte, una de les seues veus més lúcides”, ha assenyalat el president de la Generalitat.

El president ha destacat que Brines, Premi Cervantes 2020 i Alta Distinció de la Generalitat, és una “referència espanyola, europea i universal” de les lletres, que llega una “poesia nascuda dels sentiments i les raons que ens uneixen a la humanitat”.

“Des del sentiment, l’afecte i la tristesa volem dir que la vida és un parèntesi entre dos nades”, ha dit Ximo Puig en al·lusió a unes recents paraules pronunciades pel poeta, però ell “no ens ha deixat el no-res, sinó un espai comú d’amor, de tendresa, de sentiment i de passió per la vida”, ha continuat.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.