20 aniversari de les campanyes d’educació viària amb visites al parc d’educació viària de Gilet

Prop de 200 xiquets i xiquetes de Carlet participaran en una innovadora experiència d’educació viària que es realitza al parc d’educació viària ubicat a Gilet. 

La iniciativa, adreçada als alumnes de 4t d’ESO, permetrà que l’alumnat d’este curs realitze una jornada a este parc, on participarà en diverses activitats i tallers d’educació viària i on també faran una sessió pràctica muntats en un car.  Cal dir que es tracta d’un recinte tancat de 6. 000 m2, una reproducció d’una ciutat a l’escala de un xiquet/a, on es trobarà amb situacions reals de trànsit que més avant posarà en pràctica en la via pública real. 

Les dos excursions estan previstes per als dies 11 i 28 de novembre i comptaran amb la participació de l’alumnat dels CEIP Sant Bernat, Juan Vicente Mora, Bosch Marín i de La Devesa.  Amb esta iniciativa, ha assenyalat el regidor de Seguretat Ciutadana, Bernardo Espert, «es pretén posar en valor i completar el treball dels policies locals al llarg de l’any en els centres amb una experiència novedosa on els més menuts mostraran i aprendran nocions bàsiques per a ser bons conductors i conductores en una simulació real». A més, Espert destaca «la importància d’esta iniciativa, ja que través dels xiquets i xiquetes es consciencia els pares i mares en el compliment de les normes de seguretat vial.» 

EDUCACIÓ VIÀRIA TOT L’ANY

Esta iniciativa, que fa per primera vegada la Regidoria de Seguretat Ciutadana, culmina el programa d’activitats anual d’educació viària que du a terme la Policia local. 

Un programa que està 20 anys en vigor i que forma part de la vida dels centres escolars, que esperen cada any la setmana dedicada a l’educació viària en la qual participen tots els xiquets i xiquetes entre 3 i 11 anys. 

Cada aula rep una classe d’educació viària i després participa en una sessió pràctica al circuit que es munta en els patis dels centres escolars. En la classe pràctica, els menuts conduïxen pel circuit amb bicicletes adaptades a la seua edat, ja que la Policia local compta amb una flota de bicicletes que inclou també tricicles per a l’alumnat d’infantil. Tant en les classes teòriques com en les pràctiques s’ensenyen conceptes bàsics com conéixer el carrer, la calçada, la vorera i el rastell, distingir els colors i formes dels senyals, conéixer diferents tipus de senyals o distingir entre carrer i carreteres.En el cas dels centres de secundària, la Policia local col·labora amb la Fundació Funcoval i completa la classe teòrica amb un simulador d’accidents. D’esta manera, l’alumnat de 4t d’ESO pot comprovar les conseqüències d’un accident, i veure i viure en directe un accident de cotxe. En grups de quatre, l’alumnat puja al cotxe que simula que patix un accident, i viu una experiència molt interessant per a conscienciar-se d’una conducció responsable.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.