Les regidories de Gestió Urbanística i Patrimoni netegen els grafitis de les muralles de la zona del Mercat i de la plaça de Santa Maria

20161115_121117Protegir el nostre patrimoni és primordial, per això des de les regidories de Gestió Urbanística i Patrimoni s’han començat a netejar els grafitis que embruten el llenç de les muralles d’Alzira, en la zona del Mercat, catalogades Bé d’Interés Cultural.

Depenent del lloc on es troba el grafiti s’utilitza el mètode més adequat per tal d’eliminar-lo, procurant causar els menys danys possibles.

Fa uns dies el regidor de l’àrea, Fernando Pascual, escoltava el veïnat, que li va traslladar el malestar existent davant la constant proliferació de pintades en l’entorn on tenen les seues vivendes, i que a més forma part del patrimoni local.
Fernando Pascual ha manifestat que “cal deixar netes les muralles i el seu entorn, ja que eixe conjunt forma part de la nostra història, és el que com a alzirenys podem mostrar dels nostres orígens als que no coneixen la ciutat”.

20161115_121323En la mateixa línea, Isabel Aguilar, regidora de Patrimoni, ha assenyalat que “és necessari mantindre en condicions els monuments que ens queden a Alzira; nosaltres hem de ser els que preservem el llegat que ens deixaren els nostres avantpassats”.
Una altra denúncia veïnal és la utilització de les muralles com a circuit de skateboard, la qual cosa acaba deteriorant els espais que es troben restaurats.
Tant en el cas dels grafitis com en el de la utilització de patins cal conscienciar la població que hem de respectar el nostre entramat urbà, i més quan es tracta de la muralla àrab de la ciutat.

Una vegada finalitzen les tasques de neteja en la zona del Mercat es netejaran les pintades de la plaça de Santa Maria, “un altre lloc emblemàtic a la Vila d’Alzira i que també ha patit atacs vandàlics”, ha manifestat Isabel Aguilar.
Alzira, 16 de novembre de 2016

Deixa el teu comentari