El festival Medusa de Cullera, matèria d’estudi en els instituts

Jordi Mayor participa en una jornada sobre l’esdeveniment dirigida a estudiants de VideoDJ i d’altres especialitats audiovisuals

medusa-paiporta-6CULLERA. 15-12-16. El Medusa Sunbeach Festival de Cullera ha passat de ser el somni quasi impossible de tres persones a convertir-se en matèria d’estudi acadèmic. Este matí, l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, ha participat en una jornada sobre este macroesdeveniment musical, dirigida a estudiants dels cicles formatius de VideoDJ i d’altres especialitats audiovisuals. La trobada s’ha celebrat en la localitat de Paiporta (l’Horta) també amb la presència de dos dels promotors del Medusa, Andreu Piqueras i Gonzalo Daddario.

Més de 300 estudiants d’ESO i cicles formatius de l’IES La Sènia de Paiporta, La Marxadella de Torrent i Pureza de María de València han conegut de primera mà els secrets del que ja és un dels festivals més importants del panorama techno europeu.

L’alcalde ha explicat el paper del consistori en l’organització del festival, centrat especialment en la seguretat. «Els nostres esforços se centren en la coordinació perquè una ciutat de 22.000 habitants censats no es col•lapse amb l’afluència de 400.000 persones durant les dates en les quals es realitza el festival», ha explicat.

«Hem de vetlar perquè els servicis sanitaris, de seguretat o de neteja, entre d’altres, es presten per igual en tot el municipi, sense que els més de 200.000 visitants al marge del Medusa noten la presència del festival», ha incidit.

El primer edil ha deixat clar que el consistori dóna suport a l’esdeveniment pel que suposa econòmicament per a Cullera i per la promoció turística a escala internacional que aporta un esdeveniment d’estes característiques.

Ja es treballa en l’edició 2017

De fet, el consistori ja treballa amb l’organització en l’edició del 2017, la qual s’espera que supere totes les expectatives. L’alcalde també ha destacat «el bon ambient» que es respira en el festival i ha agraït als participants «el seu bon comportament». En eixe sentit, ha convidat al fet que «seguim fent del Medusa un exemple d’oci responsable».

Per la seua banda, Piqueras ha obert les portes del festival als estudiants del cicle formatiu de grau mitjà de VideoDJ així com als estudiants d’altres especialitats audiovisuals perquè puguen realitzar pràctiques este estiu.

Andreu Piqueras ha detallat la curta història del festival i ha destacat que s’ha dut a terme sense tindre un gran grup inversor darrere. Malgrat açò, hui està al mateix nivell que uns altres de la seua categoria en el món.

En l’acte també ha estat el DJ cullerenc Aitor Galán, un dels millors en el panorama nacional, qui també ha compartit la història de la seua fulgurant trajectòria professional.

L’estudi del Festival Medusa forma part d’un projecte didàctic que lidera el professor cullerenc Àngel Rabasa. La jornada ha comptat amb l’actuació de dos estudiants DJ, d’Aitor Galán i d’una performance artística en la qual alumnes de plàstica han pintat quadres al ritme de la música techno.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.