Fangoria i Aspencat, grans atractius de les Festes Majors de Cullera

El consistori també confirma la presència de la popular orquestra Montecarlo en el ball de disfresses

CULLERA. 24-02-17. Música de nivell per a les Festes Majors de Cullera 2017. El regidor de l’àrea, Pere Manuel, ha confirmat este matí l’actuació de dos dels grups més importants del panorama musical actual, Fangoria i Aspencat. Seran els principals atractius musicals d’unes celebracions que enguany tindran lloc del 22 al 30 d’abril.

«És una magnífica notícia per als cullerencs i per als nostres visitants», ha assenyalat Manuel, qui destaca que amb la presència d’estos grups les festes locals «seguixen en la senda de recuperació del seu prestigi», iniciada l’any passat, i consolida l’aposta per la pluralitat en l’oferta per a tots els públics i la música en valencià.

El cartell musical es complementarà, a més, amb la presència de la popular orquestra Montecarlo, un grup que arrossega molts seguidors arreu del nostre país i que els cullerencs portaven molts anys reclamant.

«La festa i la diversió al màxim estan assegurades», afirma el regidor de Festes, qui ha destacat que el govern local porta mesos negociant la presència d’este important elenc d’artistes. «No ha estat fàcil, perquè les nostres festes se celebren fora de la temporada de gires, però finalment ho hem aconseguit», es felicita.

L’actuació de Fangoria tindrà lloc el dia de l’Aurora de Sant Antoni, el 29 d’abril, i s’emmarca dins el circuit Sona la Dipu, auspiciat per la Diputació de València. D’altra banda, el torn Aspencat serà el 22 d’abril en la segona edició del Cullera Festival Marítim. Este certamen també congregarà els conjunts Gramoxone, Lágrimas de Sangre i Assekes.

Com a important novetat, estos dos grans concerts tindran lloc en el l’aparcament municipal de l’avinguda Enrique Chulio. L’Ajuntament ha considerat que este emplaçament és el més idoni per a crear el nou reciente de concerts i acollir actuacions musicals en les quals s’espera una gran concentració de públic.

La Montecarlo, per la seua banda, actuarà en els Jardins del Mercat en el marc del Ball de Disfresses del dia 28 d’abril, que l’any passat ja tornà a este emblemàtic recinte del qual havia estat desterrat durant més d’una dècada per decisió de l’anterior govern.

Nous discs

Cullera podrà disfrutar dels últims llançaments musicals de Fangoria i Aspencat. El primer és un grup espanyol de música electrònica, format per Alaska (Olvido Gara), que proporciona la veu principal, i Nacho Canut que s’ocupa dels teclats i ocasionalment del baix.

Fangoria ha venut al voltant d’un milió de discos a tot el món. Des del 1999 (una dècada després de la seua creació) han aconseguit grans èxits com ara els temes «Electricistas», «No sé qué me das», «Retorciendo palabras», «Ni tú ni nadie» o Dramas y comedias. El seu huité àlbum, «Cuatricromía», fou llançat el 26 de febrer del 2013 i aconseguí el disc d’or a Espanya.

L’últim disc del grup, titulat «Canciones para robots románticos», veié a llum el 12 de febrer de 2016. La seua cançó de presentació, «Geometría polisentimental», ha sonat amb força al nostre país. Recentment, han estrenat un nou videclip, el d’«Espectacular», amb el qual tornen a fer-se un espai entre els llocs de privilegi de les llistes d’èxit.

Per la seua banda, Aspencat després de 9 anys pujant als escenaris amb més de 500 concerts, ha fet un nou abordatge amb «Tot és ara» (Halley Records). Un disc amb el qual la banda seguix explorant nous territoris entre el reggae el dancehall i el dubstep. Este és un treball estilísticament més ample que els anteriors però sense perdre el segell electrònic dels sons greus ni del llaüt, així com el missatge incissiu i crític que els caracteritza, sent totes estes, les senyes d’identitat que els han convertit en una de les bandes valencianes més reconegudes dins i fora del nostre territori.

Per a esta nova aventura Aspencat ha comptat amb alguns col•laboradors de luxe com ara Ander (Green Valley), Xabi Solano i Pini (Esne Beltza), Rootsman I (Train to Roots), Mai (La Revenge), Martin Plan B, Remei, Sam Ferrer, Pere Ortolà i amb l’habitual presència d’Àlex Seguí (La Gossa Sorda).

La banda de la Marina ha tornat a la càrrega amb el que podriem dir que és el seu treball més madur. Els dos anteriors treballs «Naixen primaveres» però sobretot «Essència» varen ser el punt d’inflexió que va catapultar Aspencat a xafar els millors escenaris. Cal remarcar que des dels seus inicis Aspencat sempre ha tingut un missatge crític que s’ha anat endurint a mesura que avançava la crisi econòmica i s’incrementaven les desigualtats i la injusticia social.

Pere Manuel ha avançat que tot i que el cartell musical confirmat «és de pes» en les pròximes dates s’anunciaran altres novetats. «Encara tenim més sorpreses», ha deixat caure el regidor.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.