Vuit robatoris diaris es van produir en el camp a la Comunitat Valenciana el passat any segons les dades del Ministeri de l’Interior

LA UNIÓ denuncia que som la segona comunitat autònoma en nombre de robatoris després d’Andalusia i la província de València lidera els mateixos en tot l’Estat amb gran diferència sobre la segona, amb el 14% del total estatal

16 de març de 2017.– Més de vuit robatoris diaris coneguts es van produir en el camp de la Comunitat Valenciana durant 2016, un total de 3.013 en les tres províncies, segons les dades conegudes de sostracions en explotacions agrícoles i ramaderes oferides pel Ministeri de l’Interior.

El Ministeri de l’Interior comptabilitza en la seua estadística els fets computats de delictes i faltes de furts, furts a l’interior dels vehicles, robatoris amb força, robatoris amb força a l’interior dels vehicles i robatoris amb violència i intimidació, comesos en explotacions agrícoles i ramaderes.

De 2015 a 2016, d’acord a eixes dades, han augmentat els robatoris a la Comunitat Valenciana un 12% després de passar de 2.689 a 3.013 fets coneguts. La província de València, amb 2.088 robatoris, lidera l’àmbit estatal a gran distància de la segona que és Almeria amb 1.014 robatoris. El 20% dels robatoris en el camp espanyol durant el passat any van ocórrer a la Comunitat Valenciana i només la província de València representa ja el 14% del total.

En la província de Castelló els robatoris van augmentar d’un any a un altre un 2% en comptabilitzar 393 en 2015 i 402 en 2016. D’altra banda, en la província d’Alacant, segons les dades d’Interior, es van reduir un 11% després de conèixer-se 586 robatoris en 2015 i 523 en 2016.

LA UNIÓ reclama davant aquesta situació majors compromisos i mitjans perquè la xifra de delictes comesos en les explotacions es reduïsca de forma considerable. “Creiem que els cossos i forces de seguretat de l’Estat fan un bon treball i la creació del Grup ROCA de la Guàrdia Civil va ser un encert”, assenyala el Secretari General de LA UNIÓ, Ramón Mampel, “però creiem que són necessaris més mitjans doncs treballen amb escassos recursos i açò repercuteix sobre els llauradors i ramaders”, afig.

L’organització posa de manifest el baix percentatge d’esclariment dels casos conforme a les dades també facilitades pel Ministeri de l’Interior. Només 670 successos es van esclarir en tota la Comunitat Valenciana, encara que amb un augment positiu sobre els 501 del passat any, però lluny dels 907 per exemple de 2013.

LA UNIÓ considera que molts fets no són denunciats pel descoratjament i la poca confiança dels productors en la resolució dels delictes, encara que aquesta organització agrària insta sempre als afectats a presentar denúncia. LA UNIÓ reitera la necessitat de facilitar la possibilitat de denúncia dels robatoris als llauradors i ramaders, podent fer-ho telemàticament sense necessitat de personar-se en comissaria i agilitzant, així, tots els tràmits burocràtics.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.