Aprovat el pressupost de l’Alcúdia amb els vots favorables de PSPV i Compromís i el vot en contra del PP

Un pressupost que aposta per l’atenció a les persones, l’ocupació, la cultura, l’educació, la participació i la sostenibilitat

Els pressuposts participatius es porten 309.000 euros del capítol d’inversions amb 14 actuacions distintes

El passat dimarts va ser aprovat amb els vots favorables de Compromís i PSPV i el vot en contra del PP els segons pressuposts de la present legislatura. Uns pressuposts en línia amb els aprovats per a l’exercici anterior però que també contenen novetats respecte als mateixos.

Aquest pressupost destina 150.000 euros a ajudes socials, partida que ha estat incrementada, i 125.000 a diverses beques i ajudes en educació com beques de llibres per a infantil o batxillerat, beques de transport o compra d’ordinadors per als escolars. En l’aposta per l’Educació cal destacar que enguany es celebrarà el 10é Congrés d’Educació. Igualment destina 125.000 euros al pla d’ocupació –que en 2016 va donar ocupació a 135 persones- amb un augment de 25.000 respecte al de l’any passat i 135.000 euros a cultura, que enguany celebra el 30 aniversari de la Casa de la Cultura.

S’han creat partides noves com la destinada a beques de treball per a estudiants que completaran les de la Diputació, la de transparència amb la creació d’un potent portal, o la realització d’un cens d’indústries i comerços.

Una de les principals apostes de l’equip de govern és dels pressuposts participatius, en els que en la segona edició han participat més de 800 persones de l’Alcúdia. En 2017 l’Ajuntament invertirà un total de 578.000 euros –la major quantitat dels últims anys- en 25 actuacions distintes, del les quals 309.000 euros, amb 14 diferents projectes són el resultat de les votacions dels veïns i veïnes en els pressuposts participatius, en els que participaren més de 800 persones.

Per a l’Alcalde, Andreu Salom, “el projecte de pressupostos per a 2017 té un principi inspirador: la transparència i dos grans objectius que són els que han regit l’elaboració d’aquesta proposta: utilització estratègica dels recursos; incidint en sectors de caire social i cultural i unes finances equilibrades i sostenibles”. El pressupost per a 2017 s’ha realitzat d’acord amb les següents grans prioritats: atenció a les persones, especialment a les més vulnerables, reactivació econòmica i creació d’ocupació, que l’Ajuntament funcione amb uns serveis de qualitat i que l’Alcúdia siga reconeguda com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació.

Paco Sanz, portaveu de Compromís per l’Alcúdia, ha incidit en que “aquests són un pressuposts equilibrats, socials, que remarquen el compromís d’aquest ajuntament amb les persones, l’educació, la cultura, l’ocupació i la sostenibilitat”. Destacant la importància de la participació ciutadana en l’elaboració dels pressuposts participatius, que per segon any constitueixen la gran aposta dels pressuposts. Igualment en l’impuls a projectes sostenibles tant de mobilitat, com de medi ambient o de millora de l’eficiència energètica.

 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.