Els escolars acompanyen a la Policia Local d’Almussafes en la seua nova campanya de control de velocitat

Els alumnes dels CEIP Pontet i Almassaf exerceixen d’agents per un dia i aprenen la importància de circular correctament

La campanya de vigilància per radar es desenvolupa en la localitat del 24 de març a l’11 d’abril tant en el casc urbà com en la zona industrial

Almussafes, a 6 d’abril de 2017. Tal com ja es va fer en el mes de març amb la campanya sobre l’ús del cinturó de seguretat, els estudiants dels col·legis d’educació primària d’Almussafes estan col·laborant amb la Policia Local de la població en el desenvolupament dels controls de velocitat per radar que estan duent a terme des del passat 24 de març. Concretament, ahir dimecres 4 d’abril participaren 12 alumnes del CEIP Pontet i la setmana que ve seran els de l’Almassaf els que es convertisquen en policies per un dia per a ajudar als agents en la citada labor. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que està funcionant satisfactòriament segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Faustino Manzano, és “seguir conscienciant als més xicotets de la importància d’extremar les precaucions al volant”.

Des del passat 23 de març i fins al pròxim 11 d’abril, els agents de la Policia Local d’Almussafes estan duent a terme una nova campanya de control de velocitat per radar que abasta la totalitat del terme municipal, incloent els parcs industrials Juan Carlos I i Nord. L’objectiu d’aquesta iniciativa, impulsada a nivell estatal pel Ministeri de l’Interior, és previndre l’excés de velocitat dels conductors per a evitar accidents. Paral·lelament, i amb la finalitat de continuar en la senda de la conscienciació i la sensibilització empresa per l’Ajuntament de la localitat, els vehicles dels ciutadans que excedisquen els límits establits per la llei i siguen alertats, “seran sotmesos a un exhaustiu control que inclourà qüestions com l’ús del cinturó de seguretat i les deficiències tècniques que puguen detectar-se, i d’aquesta forma comprovar que estan en òptimes condicions”, informa el regidor de Seguretat Ciutadana, Faustino Manzano.

Per a açò, la Direcció General de Trànsit ha cedit al Cos un vehicle equipat amb la tecnologia necessària, denominada Doppler, el maneig de la qual van aprendre un total de sis agents de la localitat en un curs de formació celebrat a la fi de 2016. Ells són els que aquests dies estan coordinant la nova campanya que, en el cas d’Almussafes, s’ha avançat al calendari de la resta del país i ha ampliat el nombre de jornades en les quals es desenvolupa. Segons l’agenda oficial, aquesta nova iniciativa s’implementarà del 17 al 23 d’abril “però pensàvem que per a conscienciar als veïns era important allargar aquest període i així poder involucrar també als centres educatius”.

En aquesta línia, i seguint la dinàmica d’educació per a la prevenció utilitzada en l’última campanya de conscienciació sobre l’ús del cinturó de seguretat desenvolupada per la Policia Local d’Almussafes, els escolars del municipi estan exercint un paper rellevant en el procés. El passat dimarts 4 d’abril un total de 12 alumnes de sis classes del CEIP Pontet es van traslladar fins als punts de control establits per a acompanyar als agents en aquesta tasca. Així mateix, els pròxims dies 10 i 11 d’abril, faran el propi una selecció d’estudiants del CEIP Almassaf, els qui també tindran l’oportunitat de convertir-se en policies per un dia en les sessions d’aquesta activitat que se celebraran tant al matí com a la vesprada.

Els escolars s’encarreguen d’observar el treball dels responsables i de formular preguntes als conductors sobre els seus hàbits al volant. “La labor preventiva és primordial des de la infància perquè només si aconseguim que els nostres joves cresquen convençuts de la necessitat de ser responsables quan agafem el cotxe podrem reduir el nombre d’accidents”, explica Manzano, qui afirma que en el futur seguiran “aquesta línia d’involucrar als diferents col·lectius d’Almussafes en els projectes que es duguen a terme des de l’àrea de Seguretat Ciutadana per a construir un poble més compromés”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.