Més de 20.000 persones participen en els principals actes de les Festes de Cullera

Pere Manuel: «Hem retornat el prestigi a les nostres celebracions, que tornen a ser per a tots»

CULLERA. 02-05-17. Les Festes Majors de Cullera han tancat la seua edició 2017 amb un nivell de participació que ha superat les expectatives del govern municipal. El regidor delegat de l’àrea, Pere Manuel, ha xifrat hui en més de 20.000 les persones que han participat en els principals actes de la programació.

«Havíem fet una aposta arriscada amb la introducció de nous elements com ara el concert de Fangoria la Nit de l’Aurora, l’increment de les activitats culturals i musicals i l’ampliació de la programació per la coincidència amb el Pont del Primer de Maig i la resposta ciutadana ha estat espectacular», valora el regidor de Festes.

Així, tots i cadascun dels espectacles musicals han congregat un nombrós públic. El concert de Fangoria este passat dissabte, amb el qual arrancava a Cullera el Sona la Dipu 2017, congregà més de 3.000 persones que vibraren al ritme de la música del popular grup liderat per Olvido Gara, Alaska.

Eixa mateixa nit els assistents també pogueren gaudir de la presència a l’escenari de les Nancys Rubias, el conjunt de Mario Vaquerizo. Tant este com la mateixa Alaska, parella en la vida real, no dubtaren en fer una actuació conjunta al final del xou, que va entusiasmar els assistents.

La música en valencià també ha brillat amb llum pròpia. La segona edició del Festival Marítim de Música en Valencià, amb els convidats estrella Aspecant i els locals Gramoxone Ska Band, congregà més de 4.000 persones, la qual cosa demostra que la producció musical en la nostra llengua «cada vegada té major acceptació», apunta Manuel.

El concert de Manu Tenorio també ha obtingut una resposta més que positiva. El mateix ha ocorregut amb els musicals, que enguany a més del barri del Raval han tornat al Passeig amb milers d’assistents.

La presentació oficial del Medusa Sunbeach Festival este diumenge a la nit després de la ‘Pujà’ processional de la Mare de Déu del Castell també congregà més de 2.000 persones.

La cavalcada de disfresses, les nombroses actuacions teatrals, les exposicions, el certamen de bandes, les desfilades de bandes, el festival de la música de marxa, les vaquetes o les processons religioses han concitat un gran nombre d’espectadors.

«No hem punxat en cap acte», s’ha felicitat Pere Manuel. El responsable de les Festes Majors valora que amb una ampla programació festiva «s’ha retornat el prestigi a les Festes» amb una programació que estima «torna a ser per a tots els públics». «És evident que encara queda molt per millorar, però hem fet un punt d’inflexió important que marca un abans i un després», assenyala.

Tolerància respecte

Les Festes Majors han estat marcades per la tranquil•litat. Tot i la massiva afluència a molts actes, no s’ha enregistrat cap incident destacable. «Han sigut unes Festes de tolerància i respecte, el que em fa sentir plenament orgullós de la ciutadania de Cullera i de tots els visitants que ens han acompanyat», conclou Manuel.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.