Carlet presenta la seua acreditació Joint Commission International a professionals i representants de la societat política i civil

Alzira (04.03.17).- El Departament de Salut de La Ribera ha presentat, este matí, davant mig centenar de professionals i representants de corporacions municipals i d’associacions civils de la Zona Bàsica de Carlet, l’acreditació sanitària Joint Commission International obtinguda recentment pels centres d’Atenció Primària de Carlet , Alfarp, Benimodo, Catadau i Llombai.

Entre els assistents, hi havia els alcaldes de Carlet i Benimodo, Mª Josep Ortega i Francisco Teruel, respectivament; regidors dels cinc municipis de la Zona Bàsica, i representants d’associacions i entitats civils com la presidenta de l’Associació contra el Càncer de Carlet, Rosa Mª Tapia, o la directora del Col·legi Bilingüe La Devesa, Silvia Clariana.

Segons ha destacat el director gerent del Departament de Salut de La Ribera, Dr. Javier Palau, “hui és un dia de festa per al nostre Departament de Salut, ja que portem anys esforçant-nos per posar el pacient en el centre de tot el que fem i ha estat ara, quan una entitat externa, internacionalment reconeguda, ens ha examinat i ha avalat allò que estem fent “.

En este sentit, el Dr. Palau ha afirmat que “a partir d’este moment, els pacients d’esta Zona Bàsica poden estar segurs de comptar amb els millors centres de salut de la Comunitat Valenciana, en els quals aspectes com la qualitat assistencial, la gestió eficaç dels recursos i la confidencialitat i seguretat del pacient queden plenament garantits “.

De fet, per a l’obtenció d’esta acreditació sanitària, els centres de salut de la Zona Bàsica de Carlet han hagut de superar una rigorosa auditoria en què s’ha avaluat que estos centres sanitaris compleixen amb alts estàndards de qualitat, reconeguts a nivell internacional.

Per a això, els auditors de la JCI no només han valorat els processos assistencials dels centres de salut avaluats, sinó que també han mantingut entrevistes amb el personal d’estos centres sanitaris i els seus pacients.

En este sentit, Rosa Mª Tapia, presidenta de l’Associació contra el Càncer de Carlet, que ha participat en la presentació com a representant de les associacions civils de la Zona Bàsica, ha destacat “l’important suport que les associacions trobem al Centre de Salut de Carlet i el paper que juguen estos centres de salut com a generadors de benestar en els pacients amb malalties cròniques i en la població en general “.

Els centres de la Zona Bàsica de Carlet, juntament amb la de Crevillent al Vinalopó i el centre de Salut de Sant Lluís a Torrevieja, tots gestionats pel grup Ribera Salud, han estat els primers centres de la Comunitat Valenciana en obtenir aquesta acreditació, la qual cosa suposa una fita històrica en l’atenció primària pública valenciana.

L’acreditació de la Joint Commission International compta amb un període de validesa de tres anys, durant el qual la JCI segueix vetllant perquè es continuïn complint els estàndards de qualitat en els centres de salut acreditats. “El nostre repte, ara, és seguir fomentant la cultura de la qualitat en el nostre Departament de Salut i seguir millorant en l’assistència que prestem al ciutadà”, ha assenyalat el Dr. Palau.

 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.