Almussafes reparteix prop de 18.000 euros en ajudes a estudiants de Batxillerat, FP i universitat

El consistori municipal publica la resolució, en la qual apareixen com a beneficiaris d’aquestes subvencions un total de 114 almussafenys

Percebran beques econòmiques que oscil•len entre els 25 i els 275 euros, quantitats que varien en funció de la convocatòria i de l’import justificat

Almussafes, a 21 de juliol de 2017. Un total de 114 almussafenys estudiants de Batxillerat, Formació Professional i universitaris s’han acollit a les ajudes municipals impulsades per l’Ajuntament de la localitat per a sufragar part de les despeses derivades de les seues matrícules en els diversos centres acadèmics en els quals estan inscrits. El consistori ha invertit enguany 17.890,12 euros en aquestes ajudes que van nàixer amb l’objectiu de col•laborar amb les famílies en l’adquisició de llibres de text i material complementari i en les despeses de transport. La regidora de Joventut de la població, Davinia Calatayud, reitera “el suport de l’equip de govern a una qüestió tan rellevant com és l’educació dels nostres veïns i veïnes”.

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Almussafes acaba de fer pública a través de la seua pàgina web oficial la resolució en la qual s’arreplega la llista de beneficiaris de les ajudes destinades a les despeses de transport, adquisició de llibres de text i material complementari per als alumnes escolaritzats en batxiller i mòduls formatius durant els cursos 2015-2016 i 2016-2017 i alumnes universitaris durant el curs que acaba de finalitzar.

“El suport a educació segueix sent un dels nostres principals compromisos assumits amb els veïns i veïnes i amb aquesta important inversió ho demostrem. Sabem que es tracta d’aportacions modestes, però esperem que suposen una xicoteta espenta perquè les famílies puguen sufragar les despeses derivades d’estudiar”, ressalta la regidora de Joventut, Davinia Calatayud.

El Consistori Municipal de la localitat invertirà un total de 17.890,12 euros en aquesta qüestió, de la qual es beneficiaran un total de 114 veïns i veïnes de la localitat, els qui percebran quantitats que oscil•len entre els 25 i els 275 euros, en funció del tipus d’ajuda, el nombre de convocatòries a les quals s’hagen acollit i de les factures aportades durant el període establit per a la presentació de la justificació d’aquesta subvenció. L’import màxim a percebre per persona i convocatòria és de 150 euros. Sis dels sol•licitants han sigut exclosos de la convocatòria per no haver realitzat la corresponent justificació i altres dos han sigut descartats del procés per no complir amb les bases.

Del total de la inversió realitzada per l’executiu local, que es finançarà amb càrrec als pressupostos municipals, 12.292,03 euros corresponen a la partida destinada a col•laborar en les despeses derivades de la matriculació en estudis universitaris durant el curs que acaba de finalitzar, 1.874,35 euros a les ajudes per a estudiants de Batxillerat i Formació Professional del curs 2015-2016 i els 3.723,73 euros restants serviran per a cobrir les subvencions relatives a Batxillerat i Formació Professional del curs 2016-2017.

En 2016, l’equip de govern municipal va doblar el pressupost dedicat a aquestes ajudes a estudiants, moment en el qual la partida va passar de 10.000 a 20.000 euros. De la mateixa forma, la quantitat màxima a percebre per estudiant en cada convocatòria ascendia dels 100 als 150 euros, una fórmula que aquest 2017 s’ha mantingut, assegura Calatayud, “perquè volem recolzar en la mesura de les nostres possibilitats que els nostres joves puguen continuar formant-se en aquells àmbits en els quals consideren que més poden aportar a la societat”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.